SRBIJA POVELA PROTIV GRČKE: Kecmanović doneo prvi poen u Dejvis kupu, na redu je Novak Đoković

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

14. 09. 2024. u 16:24

SRBIJA je došla do prednosti protiv Grčke u meču za ostanak u svetskoj grupi Dejvis kupa, a prvi poen našoj selekciji doneo je Miomir Kecmanović.

СРБИЈА ПОВЕЛА ПРОТИВ ГРЧКЕ: Кецмановић донео први поен у Дејвис купу, на реду је Новак Ђоковић

FOTO: M. Vukadinović

On je bez većih problema savladao malo poznatog Aristotelisa Tanosa (713. na ATP listi) sa 6:3, 6:3.

Počeo je 53. na svetu odlično meč, odmah je napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, tad kao da se uvukla nervoza u Beograđanina što je rival znao da iskoristi.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Grk je vezao dva gema, ali je od rezultata 2:2 osvojio samo jedan, što je bio znak da je Kecmanović došao na set do trijumfa.

I drugi set je baš kao i prvi idealno otvorio naš teniser. Napravio je brejk na startu, iako je protivnik u tom gemu imao 40:0.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Kecmanović je do kraja seta još jednom oduzeo servis Tanosu i tako približio Srbiju ostanku u svetskoj grupi Dejvis kupa.

U drugom meču sastaju se Novak Đoković - Janis Ksilas. Taj duel možete pratiti uživo na portalu "Novosti".

Drugi set: Kecmanović - Tanos 6:3, 6:3

6:3 - Miomir je napravio još jedan brejk i tako doveo Srbiju do prednosti!

5:3 - Ekspresno je gem dobio Kecmanović i jedan ga deli od trijumfa.

3:2 - Nije dozvolio Tanos rivalu da mu još jednom oduzme servis. Uspeo je nekako da dobije gem i koliko-toliko zadrži šanse da može nešto da promeni u ovom setu.

3:1 - Potvrdio je brejk Srbin. Odigrao je nekoliko odličnih poena u gemu u kom je bilo 30:30, ali protivnik nije imao brejk priliku.

2:1 - BREJK KECMANOVIĆ! Kakav gem je odigrao Miomir. Delovalo je da će Tanos dobiti gem, pošto je vodio sa 40:0. No, Miša je sjajno zaigrao od tog momenta i uspeo da oduzme servis protivniku.

Miomir Kecmanović/FOTO: M. Vukadinović

1:1 - Za sad igrači čuvaju servis u drugom segmentu meča.

Prvi set: Kecmanović - Tanos 6:3

6:3 - To je to! Bilo je malo problema, ali Miša je uspeo na kraju da slomi otpor solidnog Tanosa i osvoji prvi set.

5:3 - BREJK KECMANOVIĆ! Ovo se čekalo. Brejk je napravio Srbin. Kakav poslednji poen u gemu je odigrao. Dva puta je smečovao Tanos, ali oba puta je to uradio loše i na kraju je loptu poslao u mrežu.

4:3 - Stabilizovao je Kecmanović igru kad servira. Prvi set se bliži kraju i sigurno će Miomir pokušati da napravi novi brejk, kako bi došao u prilku da svojim servisom okonča prvi set.

3:3 - Veoma dobro igra Tanos za sad. Ne dozvoljava Grk protivniku da podigne u višu brzinu.

3:2 - Prekinuo je Miša seriju rivala i vratio prednost. Bilo je potrebno da se dobije lak gem. To je uradio naš teniser, pošto je protivniku preopustio samo jedan poen.

Miomir Kecmanović/FOTO: M. Vukadinović

2:2 - Još jedan ubedljiv gem za 713. igrača planete. Kecmanović još uvek traži ritam, delovalo je posle ranog brejka da će sve proteći u znaku srpskog igrača.

2:1 - BREJK TANOS! Nije se ovo očekivalo. Vratio je grčki teniser brejk i to veoma lako. Miomir je osvojio samo jedan poen u ovom gemu.

2:0 - BREJK KECMANOVIĆ! Idealno je 53. na ATP listi otvorio meč, odmah je oduzeo servis Tanosu i sad je potrebno da čuva svoj servis.

1:0 - Kecmanović je prvi servirao i uspeo je da dobije gem u kom je bilo malo problema. Grk je imao 30:30, ali Beograđanin je prvi došao do prednosti.

Uoči meča:

Nema dileme da je 53. igrač sveta veliki favorit i bilo bi ogromno iznanđenje da naša reprezentacija ne bude imala prednost nakon ovog duela.

Ovo će biti prvi međusobni meč Kecmanovića i Tanosa. To može možda da predstavlja mali problem za Beograđanina, s obzirom na to da ne poznaje protivnika, ali iskustvo je na njegovoj strani.

Kad se ovaj meč okonča, na terenu će biti Novak Đoković i Janis Ksilas. U nedelju je program početi dublom. Za Srbiju su prijavljeni Novak Đoković i Hamad Međedović, a za Grčku Demetris Azoides i Petros Cicipas.

Podsetimo, Viktor Troicki pored pomnutih tenisera na raspolaganju ima i Dušana Lajovića.

BONUS VIDEO: VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)