CEO SVET BRUJI O SRĐANU ĐOKOVIĆU! "Srbija je naša majka, Novak će živeti u Beogradu, a Kosovo..."

Novosti online

30. 09. 2024. u 07:37

Otac najboljeg tenisera i sportiste svih vremena Novaka Đokovića - Srđan Đoković, dao je intervju za Sputnjik u emisiji "Maša i...", gde se dotakao Novakovog odrastanja, karijere i njegovih planova kada završi karijeru.

ЦЕО СВЕТ БРУЈИ О СРЂАНУ ЂОКОВИЋУ! Србија је наша мајка, Новак ће живети у Београду, а Косово...

Novak sa trobojkom i zlatnom medaljom, Foto Profimedija

Srđan je istakao da je ponosan što pored imena Novak Đoković stoji znak jednakosti sa Srbijom i što je prva asocijacija mnogih u inostranstvu na našu zemlju upravo njegov sin.

- Moja deca su se rodila ovde i Novak će, kad završi svoju tenisku karijeru, živeti u svom gradu Beogradu, u svojoj zemlji Srbiji. Naša majka je Srbija, mi smo Srbi, živimo u svojoj zemlji Srbiji, ponosni smo na to što smo Srbi. Nikada nismo radili ništa protiv drugoga, svi su radili nešto protiv nas, ali mi smo ostali čudesno stameni. Ostali smo na svojoj grudi, koliko nas ima. Nadam se da će nas biti više u budućnosti.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Đoković senior je otkrio da početak Novakove karijere nije bio lak, sa odlascima na male turnire širom Evrope i sveta, uz probleme oko dobijanja vize. Dodao je da je bilo izazovno biti Srbin u zapadnom svetu, posebno u vreme kada ih je taj isti svet bombardovao.

Foto: Profimedia

 

- Svaki njegov odlazak na te male turnire do 12, 14, 16 godina po Evropi i svetu je bio veliki problem, jer je on morao zajedno sa svojim pratiocima i svojim ocem da traži vizu u raznim zemljama da bi odlazio tamo. Nije bilo lako biti Srbin u tom zapadnom svetu koji nas je u stvari i bombardovao i uradio to što je uradio, a mi za vreme bombardovanja nismo otišli iz naše zemlje. Mi smo dva i po meseca sa decom ostali u svojoj zemlji i gradu i skrivali se po bunkerima. Jedno vreme, a onda se više nismo ni skrivali nego su oni trenirali na teniskom klubu Partizan. Sve vreme dok su avioni leteli iznad grada i bombardovali.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Srđan je istakao značaj jedinstva kada je u pitanju status Kosova i Metohije, naglašavajući da je to srce Srbije i da bez toga Srbija ne bi postojala, te da nikada neće priznati Kosovo kao otuđeni deo od Srbije.

- Kosovo je srce Srbije, to nije floskula, to je istina jer mi smo bez Kosova prašina, prazan prostor, mi jednostavno ne postojimo. Kao što je za Jevreje Jerusalim ili za muslimane Meka i Medina ili za katoličanstvo Vatikan - za nas je Kosovo i Metohija. Mi bez Kosova i Metohije ne postojimo.

Neizostavna tema je i budućnost Novaka Đokovića, odnosno njegove dalje karijere:

- Što se mene tiče, on je zaokružio tu sportsku priču, igraće na još nekoliko turnira, ali mislim da je pokazao da je najbolji sportista sveta svih vremena. Brzo će se raditi i njegov muzej u Beogradu, pored muzeja Nikole Tesle, koji je najveći naučnik sveta svih vremena i to je sjajna stvar i mislim da će to još više učvrstiti snagu i veru Srbije i srpskog naroda u svoj narod i u svoju zemlju i da se ne stidimo ničega i da budemo ponosi zbog toga što smo Srbi - zaključio je otac najboljeg tenisera u istoriji belog sporta.

BONUS VIDEO: "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Samo u Laser Medu