SINER JE PUKAO, NE MOŽE VIŠE DA ĆUTI... Janik otkrio kroz kakav pakao prolazi zbog doping afere, potez VADA ga šokirao

Novosti online

01. 10. 2024. u 10:06

Janik Siner se plasirao u polufinale turnira u Pekingu. Međutim, malo koga u ovom trenutku zanimaju rezultati koje prvi teniser sveta beleži na terenu – sva pažnja usmerena je na doping aferu Italijana.

СИНЕР ЈЕ ПУКАО, НЕ МОЖЕ ВИШЕ ДА ЋУТИ... Јаник открио кроз какав пакао пролази због допинг афере, потез ВАДА га шокирао

FOTO: Tanjug/AP

Svetska antidoping agencija (WADA) potvrdila je da je 26. septembra podnela žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) i tražila suspenziju prvog tenisera sveta na period između 12 i 24 meseci.

– Mnogo noći nisam spavao – priznao je najbolji teniser sveta posle plasmana u polufinale u Pekingu, gde brani titulu. – Ovo je veoma delikatna situacija, nimalo mi se ne dopada. Jedino želim da ponovim da ništa loše nisam uradio.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Nije očekivao žalbu VADA:

– Veoma sam razočaran što sam ponovo u istoj situaciji. Neće biti nimalo lakše. Jedino što pokušavam je da ostanem skoncentrisan na terenu, da budem spreman da uradim sve što treba za svaku partiju. Ovo je teško i za moju ekipu, ja nisam sam u svemu ovome. Okružen sam bliskim ljudima koji znaju kroz šta prolazim i dobro me poznaju.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Ono što se mora priznati Sineru je da fantastično izdržava celu situaciju. Otkako je afera eksplodirala, nekoliko dana pred početak Ju-Es opena, on nije izgubio nijedan meč. Ako na kraju ostane nekažnjen – a VADA traži suspenziju od godinu do dve dana – još više će psihološki ojačati i biti neverovatno jak. Protiv Čeha Lehečke je dokazao koliko je pribran iako prolazi kroz najteže trenutke, mnogo teže nego kada je sve otkriveno. Tada je izgledalo da se spasao, a sada kazna mnogo više preti.

– Dobro sam počeo meč, sa puno samopouzdanja. Posle sam brzo iskoristio neke šanse – ocenio je pobedu sa 6:2, 7:6 (8:6). - U drugom setu je bilo teže. On je u taj-brejku imao dve set-lopte na 6:4, ali ja nisam gubio prisebnost. Srećan sam što sam dobio u dva seta i sačuvao snagu za polufinale.

Rival mu je malo poznati Kinez Bu, 96. na svetu.

– Cilj mi je da popravim igru na mreži – otkriva Siner.- Baš zbog tog segmenta igre je malo nedostajalo da izgubim drugi set protiv Lehečke. Moram na tome da radim.

BONUS VIDEO: "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote