TENISKA ELITO, ČUVAJTE SE! Novak Đoković kad dođe u Kinu i sa 37 godina deluje kao sila

Novosti online

08. 10. 2024. u 11:30 >> 13:08

Novak Đoković je odigrao najbolji meč od Olimpijskih igara i pregazio Flavija Kobolija - 6:1, 6:2 i tako se plasirao u osminu finala mastersa u Šangaju.

ТЕНИСКА ЕЛИТО, ЧУВАЈТЕ СЕ! Новак Ђоковић кад дође у Кину и са 37 година делује као сила

FOTO: Profimedia

Od samog početka meča Đoković je diktirao tempo, znao je šta želi, igrao je fenomenalno i pitao se za apsolutno sve na terenu. Koboli je delovao malo uplašen, stegnut, što je razumljivo imajući u vidu ko je preko puta njega stajao.

Njih dvojica do sada nikada nisu igrali, a Koboli neće po dobrom pamtiti prvi susret sa najboljim teniserom u istoriji ovog sporta, bar što se rezultata tiče...

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Već u ranoj fazi meča Novak je uzeo brejk rivalu, potom još jedan i poveo sa 4:1, te je već tada bilo jasno u kom pravcu će ići ovaj meč. Novak se nije opuštao, igrao je maksimalno oprezno i rivalu niti u jednom momentu nije pružio šansu da se vrati u meč.

Sa 6:1 je osvojio prvi set, i u istom ritmu nastavio je da igra u drugom! Koboli je nešto bolje zaigrao, bio je sigurniji na svom servisu, ali je Novak u petom gemu uspeo da stigne do brejka i potpuno slomi rivala...

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Potom je uzeo još jedan brejk, poveo sa 5:2 i bacio na kolena mladog Italijana, koji danas apsolutno ništa nije mogao da uradi na terenu, a Novak je na furiozan način stigao do osmine finala Mastersa u Šangaju!

Ovo je veoma bitan turnir za Novaka, pošto u Šangaju ima priliku da stigne do 100. titule u karijeri, ali i da napravi veliki korak ka Završnom mastersu u Torinu.

FOTO: Profimedia

 

 

Novak Đoković - Flavio Koboli 6:1, 6:2

DRUGI SET 6:2

6:2 - Kraj! Novak Đoković je pobedio Flavija Kobolija sa 2-0 u setovima za 63 minuta igre.

5:2 -  Još malo! Jako, jako neizvestan gem! Flavio Koboli je poveo, ali onda je bio dekoncentrisan i dozvolio je Novaku ne samo da izjednači već i da dođe do brejk lopte. Prvu brejk loptu nije iskoristio, drugu jeste!

4:2 - Đoković sve bliži četvrtfinalu. Novak je servirao za potvrdu brejka i pogrešio pa je Koboli osvojio prvi poen, da bi onda pogodio nec iz drugog servisa i umalu dupla greška, ali je srpski as dobro odradio posao i izjednačio na 15:15 da bi sledeći poen osvojio iz drugog servisa kada je Koboli pogodio mrežu. Vinerom završava gem i potvrđuje brejk za 4:2.

3:2 - Brejk Novak Đoković! Došao je Novak do 0:40, Koboli je spasio prvu brejk šansu, ali je onda usledila fantastična bekhend paralela Đokovića koji sada ima prednost i u drugom setu.

2:2 - Novak Đoković igra odlično, liči na onoga iz zlatnih dana kada je gazio rivale na svim turnirima. 

1:2- Druga prednost za Flavija. Igralo se na razliku, možda je Nole i mogao da napadne brejk, ali je as servisom Koboli stigao do gem lopte, a vrlo brzo i do 2:1.

1:1 - Bez izgubljenog poena Novak Đoković dobija ovaj gem. Na 30:0 je napao mrežu posle servisa i on to jako retko radi, a sada mu se to isplatilo.

0:1 - Koboli vodi. Novak Đoković nastavlja tamo gde je stao. Kontrolisao je razmene, preuzeo inicijativu i imao šansu da dođe do brejka odmah na startu. Ipak, izvukao se Koboli, veoma dobro je pogađao polja koja je i ciljao i zbog toga došao do prvog gema na startu drugog seta.

FOTO: Profimedia

 

PRVI SET 6:1

6:1 - Dominacija Novaka Đokovića. Dve greške Kobolija, dva puta pogođena mreža i Novak Đoković brzo dolazi do prvog seta sa samo jednim izgubljenim gemom!

5:1 - Novi brejk! Duge razmene ne odgovaraju Koboliju, kada god se produži poen srpski teniser ga uzme. Na 30:30, je probao da skrati Italijan i dao je brejk šansu rivalu. Nije je iskoristio, ali je iskoristio treću brejk loptu! 

4:1 - Izgleda da je Koboli svoj najbolji tenis odigrao tokom duela sa Stenom Vavrinkom, dok je Novak sa druge strane igrao za navijače.

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

 

3:1 - Prvi gem u meču za Italijana. Ubacio je svih šest prvih servisa, a lako je stigao do 40:0. Vratio se Nole, osvojio je dva poena, ali dobrim servisom Flavio smanjuje razliku.

3:0 - Iako je imao neke lošije udarce, jednostavno nije mogao ni sada Italijan da parira Novaku. Sigurno je udarao lopticu, blizu linija, uglavnom se Koboli branio i to neuspešno. 

2:0 - Brejk Novaka Đokovića! Loš prvi servis Kobolija i dubok aut, da bi potom nove duže razmene Đoković izašao kao pobednik i poveo sa 15:0. Slao je srpski as udarce u telo Kobolija i italijanski teniser nije znao kako da odgovori. Brzo Đoković dolazi do 40:0 na Kobolijev servis, ali prvu brejk loptu nije iskoristio i poslao je lopticu skroz levo u duboki aut. Potom nova duža razmena i greška Kobolija koji pogađa mrežu pa Đoković dolazi do brejka i vođstva od 2:0

FOTO: Profimedia

 


1:0 - Napeto – Đoković, ipak, dobio prvi gem. Napravio je grešku srpski as na početku meča i prvi poen pripada Koboliju, da bi potom pogodio nec iz prvog servisa da bi iz trećeg udarca izjednačio na 15:15. Potom loš prvi servis, pa kik servis iz drugog pokušaja i onda nemoćni Italijan pogađa mrežu iz dosta slabog udarca pa Đoković dolazi do 30:15. Izjednačio je Koboli iskoristivši svoju prednost ali Đoković nije dozvolio da olako izgubi prvi gem da bi Italijan izborio đus. Đoković je stigao do prednosti, a onda nakon dugačke razmene nadmudruje Kobolija koji pogađa mrežu i srpski teniser dobija prvi gem. 1:0

Uoči meča

Novak Đoković nastavlja takmičenje na mastersu u Šangaju i pohod ka 100. tituli u karijeri.

Najbolji teniser ikada u drugom kolu pobedio Amerikanca Mikelsena sa 2:0 u setovima, a u trećem kolu ga očekuje Flavio Koboli, koji je u tri seta pobedio Stana Vavrinku, sa 6:7 (6), 7:6 (4), 6:3.

Njihov duel na programu je oko 12.30 časova po srednjoevropskom vremenu, uz direktan prenos na kanalima Sportkluba, a tekstualni prenos meča možete pratiti na našem portalu.

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

 

Nole je apolutni favorit, kvota na pobedu četvrtog tenisera sveta je 1,13, a na Italijana 7,5, što najbolje govori o odnosu snaga, ali Srbin ima da reši dve jednačine, Kobolija koga ne poznaje dobro i da krene ka vizi za Završni master u Torinu.

- Novak je moj idol. Kada sam počeo da se bavim tenisom, gledao sam njegove mečeve, sada i dalje idem na spavanje gledajući njegove udarce. Radujem se susretu sa njim, želim da uživam u svakom poenu - rekao je Koboli pred duel sa Srbinom.

BONUS VIDEO: "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

VEROVATNO svi ljudi na svetu u nekom trenutku razmišljaju o tome šta bi učinili kada bi pobedili na lotou. Neki bi spiskali novac na luksuzne automobile, egzotične odmore ili novu odeću, dok drugi razmišljaju o otplati hipoteka ili kupovini kuće ili stana.

07. 10. 2024. u 17:45

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji