NOVAK ĐOKOVIĆ GRMI NA ATP! "Zašto to radite usred sezone"?

Novosti online

10. 10. 2024. u 08:37

Za Novaka Đokovića je četvrtak dan odmora na mastersu u Šangaju, a onda ga u petak očekuje četvrtfinalni meč protiv mladog Čeha Jakuba Menšika.

НОВАК ЂОКОВИЋ ГРМИ НА АТП! Зашто то радите усред сезоне?

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Napravio je Čeh veliko iznenađenje eliminacijom Grigora Dimitrova sa 2:1 i sada se sprema za duel sa čovekom koji ga je i, na neki način, pronašao.

Naime, Novak je primetio Menšika u juniorskom finalu Australijan opena i ponudio mu da treniraju zajedno. Čeh je to prihvatio, pa je više puta teren delio sa njim.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

– Proveo sam vreme prateći njegov razvoj, radili smo zajedno i pokušavam da budem na raspolaganju njemu i sličnim mladim teniserima. Njegovi roditelji su sjajne osobe. Uvek sam smatrao da ima potencijal da bude jedan od najboljih na svetu – naveo je Novak o narednom rivalu i dodao:

– Veoma je visok, ali se kreće fantastično. Ima odličan servis, veoma je stabilan sa osnovne linije, na teren će izaći svestan da nema šta da izgubi. Očekujem težak izazov jer veoma snažno udara, a ova podloga mu odgovara. Volim da gledam njegove mečeve jer ume da odigra sve što treba, agresivan je, ali zna i da se brani dobro. Mnogo je napredovao na fizičkom nivou poslednjih godina.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

ATP je opet promenio pravila, pa je skraćeno vreme za servis, što i te kako smeta Srbinu, koji je poznat kao teniser koji malo sporije ulazi u početni udarac.

– Mnogo je opomena za igrače zbog prekoračenja vremena. Sudije brže aktiviraju satove, zato što u Šangaju imamo skupljače loptica koji dodaju peškire teniserima. Mislim da je ovo pravilo bez smisla. Četiri godine smo morali sami da idemo po peškire i sada odjednom, bez ikakvog obaveštenja, opet je dozvoljeno skupljačima loptica da nam dodaju, a sudije su striktnije sa vremenom. Razumem da je želja da se ubrza igra, ali ne možemo da menjamo pravila usred sezone - zaključio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO: OVACIJE PUBLIKE: Teniseri Srbije spremni za meč Dejvis kupa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

LJUBAVNA PRIČA EMIRA KUSTURICE: Maja mu je srce zarobila