uživoPRENOS, ĐOKOVIĆ - MENŠIK: Nole mu polako ulazi u glavu, posle furioznog starta, sada se desilo ovo...

Novosti online

11. 10. 2024. u 11:30 >> 13:10

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sastaje se sa Čehom Jakubom Menšikom u četvrtfinalu mastersa u Šangaju.

ПРЕНОС, ЂОКОВИЋ - МЕНШИК: Ноле му полако улази у главу, после фуриозног старта, сада се десило ово...

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Novak Đoković - Jakub Menšik 4:4

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Prvi set

3:4 - Najneizvesniji gem od starta meča. Igralo se baš, baš dugo, jedan gem čini se kao ovih šest do sada. Počeo je Nole da mu čita servis, nema više toliko lakih poena za Menšika. Imao je dve brejk lopte Đoković, ali preživeo je Menšik i ovaj servis gem.

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

 

3:3 - Dva puta je Nole izlaskom na mrežu stizao do poena, koliko da protivniku pokaže da skraćene lopte neće biti dobro rešenje.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

2:3 - Brzo se igra, već pet gemova za 14 minuta. Menšik je nastavio sa odličnim servisima, dobar je i u polju, a ponovo Novaku nije prepustio niti jedan poen na svoj servis.

2:2 – Novo izjednačenje. Nije mnogo smetalo Đokoviću to što je samo dva prva servisa pogodio u ovom gemu. Polako hvata ritam, oslobodio je ruku i agresivniji je postao na forhendu, koji ga služi neverovatno od početka turnira.

1:2 - Koliko siguran servis gem Menšika, čini se da nikada nismo gledali ovako brza prva tri gema u meču Novaka Đokovića. Jakub nije pao na svetla četvrtfinala mastersa, deluje odlično u Šangaju.

1:1 - Kakav odgovor Novaka Đokovića. Menšik nije uspeo da osvoji poen na servis Srbina

0:1 - Počeo je meč! Menšik je servisom otvorio četvrtfinale i već odservirao dva as udarca. Nije se Čeh uplašio svog idola i biće ovo najteži meč za Đokovića u Šangaju

FOTO: AP/Tanjug

 

Uoči meča

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sastaje se sa Čehom Jakubom Menšikom u četvrtfinalu mastersa u Šangaju, a meč uživo možete pratiti na portalu "Novosti".

Nakon prvog kola u kojem se mučio sa Mikelsenom, četvrti reket sveta je bez mnogo problema pobedio u naredna dva duela i domogao se četvrtfinala. Prvo je dopustio samo tri gema Koboliju, a malo bolje je prošao Safijulin koji ni u jednom trenutku nije uspeo da ugrozi srpskog tenisera.

Sledeći protivnik mu je mlada nada Čeh Jakub Menšik koji je u osmini finala u tri seta pobedio Grigora Dimitrova. Prethodno je redom pobeđivao Martineza, Rubljova i Ševčenka, a svaki meč je otišao u treći set.

Menšik je 65. igrač sveta, a najbolji uspeh mu je 64. mesto na kom se nalazio u avgustu ove godine. Čeh ima 19 godina i trenutno je najmlađi igrač među prvih 100 na ATP listi.

Menšik je takođe dobio priliku da zaigra protiv svog idola, s obzirom na to da mu je Đoković omiljeni teniser.

FOTO: Profimedia

 

Inače, Novak Đoković prvi put još od 2019. godine učestvuje na mastersu u Šangaju, koji je osvojio četiri puta, po čemu mu nema ravnog. Najbolji teniser svih vremena samo pet puta je poražen u najmnogoljudnijem kineskom gradu, dok je zabeležio 35 pobeda.

Đoković je rekorder i po ukupnom broju pehara sa turnira iz ATP serije 1.000, pošto ih je podigao okruglo 40. Pokušaće u Kini da zaokruži još jedan veliki jubilej i pojuri 100. titulu u karijeri, čime bi postao tek treći igrač u istoriji "belog sporta" sa trocifrenim brojem trofeja. Više ih imaju samo Rodžer Federer (103) i Džimi Konors (109).

BONUS VIDEO VELIKO HVALA: Teniska reprezentacija pozdravila publiku posle treninga

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO: Spoj inovacija i društvene odgovornosti