NOLE, ŠTETA! Đoković imao više od igre, pa nestao sa terena protiv Janika Sinera

Александар Илић
Aleksandar Ilić

13. 10. 2024. u 12:19 >> 12:20

MORAĆE Novak Đoković još da čeka na stoti trofej u karijeri. Na putu ka istoriji zaustavio ga je Janik Siner koji je slavio 2:0 u setovima 7:6(4), 6:3

НОЛЕ, ШТЕТА! Ђоковић имао више од игре, па нестао са терена против Јаника Синера

FOTO: EPA

Na korak od toga da se pridruži Džimiju Konorsu i Rodžeru Federeru u "klubu 100", kao igrač sa stotinu ili više trofeja, bio je Novak Đoković. 

Prvi set u duelu protiv Janika Sinera nagoveštavao je veliku dramu. 

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Četrnaest godina mlađi Italijan i vremešni Novak Đoković razmenjivali su udarce i oduševljavali publiku u Šangaju, obojica su čuvali svoje servise, sve je stalo u taj-brejk prvog seta. 

U presudnim trenucima stao je Nole, Italijan je imao 5:1, nakon čega je Srbin imao priliku da se vrati, ali ju je propustio nakon nekoliko grešaka, te je brzo na semaforu stajalo "Đoković - Siner 0:1". 

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Mučio se Đoković u četvrtom gemu drugog seta na mreži, iskoristio je to rival da dođe do dve brejk-lopte, iskoristio je drugu Italijan. Potvrdio je potom brejk i došao do četvrte pobede protiv Đokovića u karijeri. 

NOVAK ĐOKOVIĆ - JANIK SINER  6:7(4), 3:5

 - Sve ili ništa za Đokovića. Siner je imao malih poteškoća sa servisom, ali ništa ga nije pokolebalo. Nakon 96 minuta tenisa imao je dve meč lopte. 

3:5 - Ne odustaje Novak, sada konačno liči na onog iz prvog seta. Ima tri gem-lopte i koristi prvu, te sav pritisak prebacuje na Italijana. 

2:5 - Tri gem-lopte za Sinera. Spasao je Nole prvu. Drugu nije. Serviraće za ostanak u meču Nole.  

2:4 - U igri je i dalje Đoković. Uzeo je gem na svoj servis. 

1:4 - Okrenula je sreća leđa Đokoviću, promašuje zicere, i napravio je sedmu neiznuđenu grešku, koliko je imao u celom prvom setu. Siner ima tri gem-lopte za potvrdu brejka! Prvu ne koristi. 

1:3 - Ponovo mreža i Novak nisu u ljubavi. Siner dolazi do 0:30. Usledila je odlična reakcija Noleta koji nakon snažne razmene dijagonalom prekida ritam rivala. Ponovo je izašao Novak na mrežu i dao dve brejk-lopte Sineru. 

1:2 - Dosta napeta igra, opao je tempo meča, a obojica pokazuju emocije nakon grešaka. Imao je sreće Siner nakon jednog forhenda, dobio je gem. 

1:1 - Tri gem-lopte za Novaka, odlični servisi u prvom servis gemu drugog seta. Nakon toga tri prva servisa nije ubacio Novak, te je Siner došao do izjednačenja. Trgao se potom Nole koji dobija gem. 

0:1 - Ubrzao je tempo Novak Đoković, oduzeo rivalu dva poena u gemu. Ipak, osvaja gem Siner. 

FOTO: Tanjug/AP

KRAJ PRVOG SETA 6:7(4)

Taj-brejk 4:7

0:1 - Mini-brejk. Odigrao je Novak servis volej, pročitao Siner i poslao dijagonalu. 

0:2 - Potvrđuje ga Siner asom. 

0:3 - Otvorio je dijagonalom teren Đoković, Siner koristi to. 

0:4 - Greši Đoković, nakon duge razmene pogađa mrežu. 

1:4 - Konačno, Đoković dolazi do poena.

1:5 - Kratak ritern, kažnjava Siner. 

2:5 - Mini-brejk Đokovića. 

3:5 - Vratio se Đoković u život. Vezao dva poena. 

3:6 - Tri set lopte. Imao je na mreži veliku priliku Đoković, nije je iskoristio. 

4:6 - Ne predaje se Đoković, spasao je prvu set loptu. 

4:7 - Šalje Novak lopticu u aut. 

6:6 - Imao je Siner 30:0, pokušao je skraćenu loptu, završila je u mreži. Zanimljivo da se igra jako visokim tempom, poene osvajaju nakon svega pet razmena u proseku, zato je 11 gemova odigrano za samo 46 minuta. Imaće ipak Siner dve gem-lopte. Ne koristi prvu, ali koristi drugu. Taj-brejk. 

6:5 - Odličan gem Đokovića. Dobar prvi, ali i drugi servis. Tri gem-lopte. Prvu koristi.  Novak Đoković je na svoj servis dobio poslednjih petnaest poena, zaista impresivna statistika protiv najboljeg tenisera na atp listi danas. Servira Italijan za ostanak u setu. 

5:5 - Konačno je Đoković uzeo poen kada Siner ubaci prvi servis. Ne samo jedan, već dva u nizu. Usledio je dobar servis Italijana za 30:15, a potom još jedan i na kraju gem-lopta. 

5:4 - Novi siguran gem za Đokovića na servis, sav pritisak prebacuje na Sinera koji će servirati za ostanak u setu. 

4:4 - Zanimljivo je da Novak Đoković nije do sada uzeo poen na servis rivala kada Janik ubaci prvi servis (9 od 9 do sada). 

4:3 - Kao da ne igra protiv najboljeg igrača planete, već protiv nekog debitanta, Đoković na servis dominira, "nulom" uzima gem. 

3:3 - U do sadašnjem toku meča 76 posto prvog servisa ubacio je Đoković, naspram 59 rivala. Imao je priliku Novak da napadne, gađao je liniju, ali je bio neprecizan, dve gem-lopte za Sinera, koji koristi prvu. 

FOTO: Tanjug/AP

3:2 - Lagano Novak osvaja svoj gem. 

2:2 - Sada je Novak Đoković taj koji pritiska rivala, kik riternom došao je do 30:30, promašio je prvi servis Siner, a to nije potom iskoristio Novak za prvu brejk-loptu. Sačuvao je servis Italijan. 

2:1 - Dva uvodna poena osvojio je na servis Srbina, Siner, ali nije Novaku ruka zadrhtala, prvo je dobio viner, pa as za 30:30. Sjajan forhend usledio je za novu gem-loptu Noleta. 

1:1 - Kao razjareni bik krenuo je Siner, tri sjajna servisa, mučio je ritern Đokovića, tri gem-lopte za Italijana, prvu spašava Nole, ali ne i drugu. 

FOTO: Tanjug/AP

1:0 - Prvi je na servisu bio Novak Đoković. Siner je krenuo agresivno, a već u prvom poenu pogrešio je. Mučio se Nole sa servisom, nije ubacio dva prva. Nije mnogo problema to napravilo Noletu koji je došao do dve gem-lopte. Koristi Srbin drugu. 

10.01 - OTPISALI NOVAKA: Đoković ovako nešto ne pamti pred neko finale

9.25 - "NISAM JEDINI KRIVAC ZA DOPING" Bivši Sinerov fizio: Pre ili kasnije ću reći šta se desilo

UOČI MEČA 

Novak Đoković i (14 godina mlađi) Janik Siner odigrali su do sada sedam mečeva i srpski teniser vodi sa 4:3 u pobedama.

Đoković je trijumfovao u prva tri međusobna duela, a onda je Italijan od naredna četiri u tri navrata bio bolji.

Prvi put je Siner savladao Đokovića u grupnoj fazi Završnog turnira u Torinu 2023, ali je na istom mestu od istog protivnika izgubio u finalu, do danas jedinom u kojem su se sreli. 

Samo nedelju dana kasnije nadigrao je srpskog tenisera u polufinalu Dejvis kupa, nakon što je Đoković u odlučujućem setu propustio tri meč lopte.

Ove godine su igrali samo u polufinalu Australijan opena, gde je Italijan prekinuo Novakov niz od 33 pobede u Melburn parku, koji je započeo još 2018.

NOVAK ĐOKOVIĆ ZA ISTORIJU 

Novak Đoković će danas igrati svoje 141. finale u karijeri. Izašao je kao pobednik 99 puta, a 41 meč za trofej je izgubio.

Srpski teniser je rekorder po broju finala na masters turnirima. Igrao ih je 58 i 40 puta podigao pehar.

Janik Siner je u karijeri odigrao 21 finale, a izgubio ih je pet. Računajući samo masters turnire, pet puta je stigao do meča za trofej. Tri puta je slavio  i dva puta izgubio u Majamiju - 2021. i 2023. godine.

SINER U DOBROJ SERIJI 

Janik Siner (23) je prvi teniser sveta, a plasmanom u finale mastersa u Šangaju osigurao je lidersku poziciju do kraja 2024. godine. U karijeri je osvoji 16 ATP titula, od toga šest ove sezone, uključujući i dva grend slema - Australijan open i Ju-Es open.

Italijan je u seriji sjajnih rezultata. Od poslednja 22 meča, na četiri različita turnira, izgubio je samo jedan. Niz je započeo u avgustu, kada je osvojio masters u Sinsinatiju, potom je bio najbolji na Ju-Es openu, a pobedio ga je samo Karlos Alkaraz u finalu turnira u Pekingu, pre nego što je i u Šangaju stigao na korak do pehara.

Đoković igra za 100. titulu i 41. masters

Novak Đoković prvi put još od 2019. godine učestvuje na mastersu u Šangaju, koji je osvojio četiri puta, po čemu mu nema ravnog. Najbolji teniser svih vremena samo pet puta je poražen u najmnogoljudnijem kineskom gradu.

Đoković je rekorder i po ukupnom broju pehara sa turnira iz ATP serije 1.000, pošto ih je podigao okruglo 40. Pokušaće u Kini da zaokruži još jedan veliki jubilej i osvoji 100. titulu u karijeri, čime bi postao tek treći igrač u istoriji "belog sporta" sa trocifrenim brojem trofeja. Više ih imaju samo Rodžer Federer (103) i Džimi Konors (109).

Osim olimpijskog turnira u Parizu, koji je i bio prvi prioritet, Đoković tokom 2024. nije osvojio nijednu titulu, što mu se nije dogodilo još od 2005. godine. Pre Šangaja odigrao je samo jedno finale - na Vimbldonu, gde ga je nadigrao Karlos Alkaraz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

NADAO SAM SE DA OVAJ DAN NIKAD NEĆE DOĆI: Federer poslao dirljivu poruku Nadalu (FOTO)