ŠOK ZA ŠOKOM! Novak Đoković povukao (ne)očekivan potez koji baš boli Srbiju

Novosti online

18. 10. 2024. u 07:56

Nije završena ni tekuća teniska sezona, a već su krenule informacije o narednoj, odnosno takmičenjima na kojima će ko nastupiti.

ШОК ЗА ШОКОМ! Новак Ђоковић повукао (не)очекиван потез који баш боли Србију

FOTO: Tanjug/AP

Naime, na početku nove sezone teniskih takmičenja, većina najpoznatijih tenisera i teniserki neće učestvovati na Junajted kupu.

Objavljena lista prijavljenih reprezentacija jasno pokazuje nedostatak velikih imena koja bi ovo takmičenje podigla do nivoa grend slema. Među odsutnima su i Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner, čime se gubi deo atraktivnosti ovog turnira.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Novak Đoković, koji je predvodio tenisku reprezentaciju Srbije na prethodnom Junajted kupu u Pertu, ovog puta neće učestvovati. Iako je ovaj turnir bio idealna priprema za Australijski open, Novak je odlučio da se opredeli za drugačiju opciju. Ostaje da vidimo da li će to značiti da će u Melburn doći bez ijednog odigranog meča, ili se opredelio za neki drugi turnir, možda čak i egzibiciju. Interesantno je da Đoković nikada nije osvojio australijski grend slem a da pre toga nije igrao neko takmičenje, bilo egzibiciju bilo ATP turnir.

Među prijavljenim reprezentacijama nalaze se SAD, Poljska, Grčka, Italija, Kina, Nemačka, Kazahstan, Velika Britanija, Kanada, Češka, Francuska, Australija, Brazil, Španija, Norveška i Švajcarska. Još dve selekcije će biti dodate za oko mesec dana, a žreb će biti održan u ponedeljak. Ekipe će biti podeljene u šest grupa po tri, pri čemu će najbolje ići u četvrtfinale. Takmičenje će se održati od 27. decembra do 5. januara u Pertu i Sidneju, sa završnicom u Sidneju. Svaka ekipa dovodi po još četiri rezerve. Ovaj format takmičenja obezbeđuje igračima i igračicama da se bolje uigraju, s obzirom na to da prvi poraz ne donosi eliminaciju.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Prijavljeni su SAD (Fric i Gof), Poljska (Švjontek i Hurkač), Grčka (Cicipas i Sakari), Italija (Koboli i Paolini), Kina (Džang i Dženg), Nemačka (Zverev i Zigemund), Kazahstan (Ševčenko i Ribakina), V. Britanija (Drejper i Boulter), Kanada (Ože-Alijasim i Fernandez), Češka (Mahač i Muhova), Francuska (Imber i Pari), Australija (De Minor i Gadecki), Brazil (Monteiro i Hadad Maja), Španija (Karenjo i Bousas), Norveška (Rud i Helgo) i Švajcarska (Štriker i Benčić).

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid