RODŽERE, E TU SI ZAPLATIO! Novak Đoković progovorio kako je uništio Federera

Novosti online

21. 10. 2024. u 09:39

Novak Đoković dao je veliki intervju za argentinski La Nacion gde je pričao o brojnim temama.

РОЏЕРЕ, Е ТУ СИ ЗАПЛАТИО! Новак Ђоковић проговорио како је уништио Федерера

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji teniser ikada je pričao o ratovima u Jugoslaviji i kako je teško živeo tokom bombardovanja njegove Srbije. 

Međutim, nije bila to jedina tema, pa je izuzetno i zanimljiv onaj deo gde je pričao o poslednjem finalu sa Rodžerom Federerom 2019. godine na Vimbldonu. Bio je to jedan od najboljih mečeva u istoriji Ol Ingland kluba, a dobio ga je srpski teniser sa 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3).

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Imao je Švajcarac tada dve meč-lopte pri rezultatu 8:7 u petom setu na svoj servis – ali mu ni to nije bilo dovoljno. Federer je propustio prvu meč-loptu pošto je pogrešio, a onda je Đoković hrabro pogodio forhend, te potom napravio brejk. Ostalo je istorija.

- Ako uzmemo u obzir sve okolnosti, to je bio jedan od najvažnijih trenutaka koje sam doživeo. Ako pogledate statistiku meča, on je igrao bolje od mene. Osvojio je više poena. Ne mislim da sam ikada brejknuo njegov servis na tom meču, osim tog trenutka na kraju petog seta - rekao je Novak i dodao:

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

 

- Znao sam da ako uspem da sačuvam servis i pridržavam se nekih važnih osnovnih stvari, dugoročno sam fizički spreman da igram deset sati i da ću na kraju pobediti. Uvek sam u to verovao sve dok me nije brejknuo u petom setu. Kada je servirao pri rezultatu 8:7, pomislio sam: "Uh, ovo loše ide." Ali sam ostao smiren - otkrio je Novak.

Bilo je to najduže i definitivno najuzbudljivije finale u istoriji Vimbldona. Rodžer Federer je osvojio više poena i gemova, servirao je vrhunski, mučio Đokovića od početka meča pa sve do poslednjeg poena, igrao sjajno, ali uzalud, pobedio je Novak. Ovaj meč je bio samo još jedan pokazatelj da nema nijednog tenisera koji je siguran pred Đokovićem sve dok ne osvoji i poslednji poen. Malo je reći da su prepune tribine Centralnog terena na Vimbldonu bile razočarane.

Nole im je poslao idola u penziju, a sada i otkrio kako...

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OPREZNO! IGRAMO PROTIV TIMA KOJI JE... Sferopulos zna šta Zvezdu čeka protiv Budućnosti u Podgorici