Zvanično je: Igra se Ju Es Open

16. 06. 2020. u 20:08

MNOGOBROJNI svetski mediji su preneli informaciju da će se ovogodišnje izdanje Ju-Es opena održati u planiranom terminu - od 31. avgusta do 13. septembra. Čekala se samo zvanična potvrda, koja je stigla u utorak u poslepodnevnim satima.

Званично је: Игра се Ју Ес Опен

Foto: EPA

- Uzbuđeni smo zbog Ju-Es opena, koji će biti održan u Kvinsu, od 31. avgusta do 13. septembra. Biće igran bez prisustva navijača, ali moći ćete da gledate mečeve na televiziji. To prihvatam - izjavio je gradonačelnik Njujorka Endru Kuomo.

Sada ostaje da vidimo ko će se od tenisera pojaviti na terenima “Flešing Medouza”, pošto su najbolji teniseri sveta Novak Đoković i Rafael Nadal prvi digli glas, rekavši da su trenutne okolnosti u kojima je planirano održavanje turnira ekstremne, dok je danas Simona Halep zvanično saopštila da neće učestvovatii na njujorškom grend slemu, već samo na turnirima u Evropi.

Podsetimo, igrači koji budu učestvovali na Otvorenom prvenstvu SD moraće u dvonedeljni karantin po dolasku u zemlju, neće smeti da napuštaju hotel na aerodromu "Džon F. Kenedi", sa sobom će smeti da povedu samo jednu osobu iz tima. Na primer, moraće da biraju između trenera ili fizioterapeuta.

- Neverovatno smo uzbuđeni jer je gradonačelnik Kuomo, zajedno sa državom Njujork, danas potvrdio naš plan da organizujemo Ju-Es open", rekao je Majk Daus, izvršni direktor Američke teniske asocijacije.

- Prepoznajemo ogromnu odgovornost zbog organizovanja prvog globalnog sportskog događaja u ovim izazovnim vremenima, i uradićemo sve da bude što bezbednije, minimizirajući sve potencijalne rizike. Sada možemo dati šansu navijačima širom sveta da gledaju kako se vrhunski teniseri bore za titulu na Ju-Es openu, dok pokazujemo da je tenis idealan sport za socijalnu distancu.

Ono što se krije iza želje da loptica u ovoj godini odskače u kompleksu "Flešing Medouz" svakako jeste i finansijski motiv, pošto bi, prema nekim procenama, otkazivanje Ju-Es opena koštalo oko 250 miliona dolara, što bi bio preveliki udarac za Teniski savez SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer