Novak je gromobran za sve igrače, ne treba da se povuče ako to ne želi: Đokovićev najveći kritičar stao u odbranu Srbina

Novosti online

08. 07. 2020. u 18:36

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Mats Vilander, koji je često u prošlosti znao da iznese niz kritičkih komentara prema prvom reketu planete Novaku Đokoviću, stao je u odbranu srpskog asa, koji se nedeljama unazad nalazi na udaru svetskih medija.

Новак је громобран за све играче, не треба да се повуче ако то не жели: Ђоковићев највећи критичар стао у одбрану Србина

Mats Vilander foto: EPA

Podsetimo, Novaku se zamera na organizaciji humanitarnog turnira Adrija tur, koji je posle izdanja u Beogradu, morao da bude prekinut pred finalni meč turnira u Zadru, pošto je bugarski teniser Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na virus korona.

- Intervjuisao sam Đokovića prvog dana Adrija tura i bio je veoma srećan onim što je pomogao da se organizuje. Rekao je da je imao suze u očima tokom meča. Hteo je da uradi nešto dobro za mlade iz svoje zemlje - rekao je Vilander, dodavši da srpski as ne ni trebalo da se povuče sa pozicije predsednika Unije igrača.

- Da li bi Đoković trebalo da se povuče? Ne ako ne želi to! Ako se toliko izložiš javnosti, normalno je da ponekad ne budeš u pravu, ali ne bi trebalo da ispaštaš zbog svoje inicijative. On je kao gromobran za sve igrače. Ova situacija me podseća na ono što mi se dogodilo 1988. godine, u vreme pauze između ATP-a i Grand prija, kada je jedini top igrač koji me je podržao bio Tim Majoti, dok su danas sva trojica top tenisera deo 'Saveta igrača' i hoće da rade za dobro tenisa - rekao je Mats Vilander.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk