OPTIMIZAM U NJUJORKU: Da li je Novak ovim potezom potvrdio učešće na Ju Es openu?

Novosti online

27. 07. 2020. u 09:52

ORGANIZATORI turnira se polako pripremaju za nastavak teniske sezone, a jedno od najvažnijih pitanja pred početak takmičenja jeste da li će najbolji teniser sveta Novak Đoković učestvovati na predstojećem Ju Es openu.

ОПТИМИЗАМ У ЊУЈОРКУ: Да ли је Новак овим потезом потврдио учешће на Ју Ес опену?

Foto: M. Vukadinović

Otvoreno prvenstvo SAD startuje 31. avgusta u Njujorku, a postoje neki nagoveštaji da bi srpski as mogao da se takmiči na terenima "Flešing medouza".

Naime, nekadašnja grend slem šampionka u dublu Rene Stabs, koja sada radi kao televizijski komentator, otkrila je jedan detalj, koji bi mogao da bude nagoveštaj da se Novak sprema za Ju Es open.

- Novak je naručio da mu se dostave loptice koje se koriste na Ju Es openu, kako bi mogao da trenira sa njima. To je nagoveštaj da će ipak doći u Njujork. Videćemo, ipak, šta će se dešavati u narednih nekoliko nedelja, ali u Njujorku se situacija popravlja iz dana u dan - rekla je u podkastu "Magazin reket" Australijanka koja je u karijeri osvojila šest grend slem titula u dublu i miksu.

Ono što je dodatno potkrepilo priču da bi Đoković mogao da se takmiči na US Openu je činjenica da poslednjih dana trenira na tvrdoj podlozi, identičnoj kao što se koristi u Njujorku, ali i to da je u kalendaru na svom sajtu napravio izmene.

Naime, do skoro je stajalo da će prvi turnir na kojem će Đoković nastupiti posle pauze biti Rolan Garos krajem septembra, a sada nema objave gde će najbolji teniser sveta nastaviti sezonu.

Stabs je rekla da se nada da će ovogodišnji Ju Es open biti dobro organizovan i bezbedan za učesnike, kao i da će biti dobra konkurencija.

- Novak trenira na tvrdioj podlozi, što je dobar znak, a Nadal, koji bi trebalo da brani titulu, vežba na šljaci, što možda govori da ipak neće nastupati u SAD, što je i najavio. U ženskoj konkurenciji videćemo Serenu Violijams, Bjanku Andresku, bivšu šampionsku Naomi Osaku, radujem se zbog toga i očekujem dobar turnir - navela je Stabs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!