NOVAK PONOVO OSLIKAN: Đoković u Istočnom Sarajevu dobio najveći mural na svetu posvećen njemu

Novosti online

29. 07. 2020. u 10:53

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković dobio je mural osam metara visok u Trnovu, opštini u okolini Sarajeva. Autor je akademski slikar iz Istočnog Sarajeva Miloš Popović, kome je trebalo pet dana da završi, prema njegovim rečima, verovatno i najveći mural posvećen prvom reketu planete.

НОВАК ПОНОВО ОСЛИКАН: Ђоковић у Источном Сарајеву добио највећи мурал на свету посвећен њему

Novak Đoković foto: EPA

- Bilo je potrebno pet dana kako bi mural bio završen. Prenos skice na zid vršio se putem takozvane "mreže" kojom su se služili još i stari majstori, gde su svoje male skice prenosili na stropove crkava, velika platna i tako dobijali refrentne tačke - rekao je Popović za portal "Mondo.ba" i dodao da su mu tokom rada pomogli studenti grafičkog dizajna Đorđe Paštar i Boris Tomić.

Inicijativu za izradu murala (možete ga videti OVDE), kako je rekao Popović, pokrenula je Turistička organizacija opštine Trnovo i dodaje da su prve reakcije pozitivne, ali je bilo i onih koji su smatrali da je to paradoks jer postoje i bliži motivi vezani za Trnovo.

- S obzirom na to da je Novak broj jedan u svetu sporta, to je globalna poruka. Verujem da će svi koji posete ovu malu opštinu, iskoristiti priliku da se fotografišu pored murala, te bar na kratko provedu vreme u ovom malom mestu, koje zaista poseduje bogatu turističku ponudu - rekao je Popović.

(Mondo.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)