NOLE DARUJE OD SRCA: Srpski as prednjačio u humanitarnim aktivnostima u vreme borbe sa koronom

Đ. S.

31. 07. 2020. u 20:36

PANDEMIJA virusa korona je, po mnogima, izazvala ono najbolje i najgore među ljudima. I dok su mnogobrojni ostali nemi na dešavanja u svetu, sportisti su u velikoj meri prednjačili u pomoći ugroženim područjima.

НОЛЕ ДАРУЈЕ ОД СРЦА: Српски ас предњачио у хуманитарним активностима у време борбе са короном

Foto: EPA

Među njima se izdvojio Novak Đoković, koji je u nedostatku lovorika zasnovanih na sportskim rezultatima, zaslužio one za humanitarni rad.

Na krilima Novakovog dobročinstva, devojčica Sofija Markuljević će odleteti u Los Anđeles i dobiti neohodno lečenje kako bi nastavila borbu za život koja je u jednom trenutku ujedinila čitavu Srbiju. Obezbeđivanje avionu za Sofiju, ipak je samo jedno u nizu nesebičnih dela koja su imala odjek u mesecima borbe sa virusom.

Još na početku pandemije, Đoković je sa suprugom Jelenom, kroz fondaciju koja nosi njegovo ime, obezbedio našoj zemlji milion evra za nabavku respiratora, i ostalih neophodnih medicinskih potrepština. Nedavno se korona ponovo razbuktala u Novom Pazaru, i pretila da napravi katastrofu, što je naš as prepoznao, i donacijom od pet miliona dinara za nabavku opreme pomogao doktorima u borbi za ljudske živote.

Nije Novak stao na "lokalu", osetio je potrebu i teško pogođene Italije, odnosno grada Bergama, a stanovnici tog mesta na severu "čizme" su dobili novog sportskog heroja, pored fudbalera Atalante koji su postali ovosezonski hit. I pored želje da ostane anoniman, medicinski zvaničnici nisu mogli da ostanu nemi na donaciju Srbina, i nekoliko puta rekli da njegova pomoć doslovno spasava živote, iako je novčani iznos ostao tajna. Isto je učinjeno u Španiji, a Novaku se javno zahvalio i Rafael Nadal, na pomoći njegovoj fondaciji...

POMOĆ I KOLEGAMA

NIŽERANGIRANI teniseri su najžešće osetili ekonomski udar korone. Ipak, i za njih je obezbeđen fond koji će im isplaćivati novac na mesečnom nivou, do početka novih takmičenja. U njegovom stvaranju je najviše učestvovao Đoković, kao predsednik Asocijacije igrača, a udela imaju i ATP, kao i gren slemovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk