NIŠTA OD TENISA: Regionalne vlasti savetovale otkazivanje Mastersa u Madridu

V. N.

01. 08. 2020. u 13:55

NIJE samo neizvestan Ju-Es open, već i masters u Madridu. Regionalne vlasti područja španske prestonice preporučile su da se zbog pandemije otkaže turnir iz serije 1000, saopštili su organizatori.

НИШТА ОД ТЕНИСА: Регионалне власти саветовале отказивање Мастерса у Мадриду

Teniske loptice foto: EPA

Masters je trebalo da se održi u maju, ali je odložen za septembra, od 12. do 20. Nažalost, u Španiji su ponovo buknula žarišta, tako da organizatori razmišljaju kako da održe prestižni turnir "bez sanitarnih komplikacija" koje bi uticale na igrače gledaoce i zaposlene. Saopšteno je i da se razmatraju sve moguće opcije. Organizatori su podvukli da će konačnu odluku doneti vlasnik licence Jon Cirjak i grupa "Super slem ltd".

Direktor turnira Felisijano Lopez je pre nekoliko dana rekao da očekuje da će biti otvoren deo tribina za navijače, baš kao što je planirano i za Rolan Garos, koji startuje 27. septembra.

Masters u Madridu trebalo bi da bude uvertira za Rolan Garos. Titulu brani Novak Đoković, a Rafael Nadal, koji je pet puta osvajao Madrid (2005, 2010, 2013, 2014. i 2017) nedavno je rekao da će sigurno učestvovati na turniru.

Ukoliko se turnir održi može da utiče i na ATP rang listu. Naime, zbog novih pravila niko od tenisera ne može da izgubi poene, već samo da ih dobije. To znači da ukoliko Đoković učestvuje i odbrani titulu ne bi dobio nijedan poen. S druge strane Rafaelu Nadalu, koji je lane ispao u polufinalu, bi eventualni trijumf doneo 640 bodova, što bi zakomplikovalo situaciju na ATP listi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk