RIM ODMAH POSLE NJUJORKA: ATP pravio izmene u rasporedu, za turnir u Italiji nema karantina, ali postoji jedan uslov

J. Jevremović

14. 08. 2020. u 20:45

BITNO je da se loptica opet prebacuje preko mreže, ali kvalitet turnira u nastavku sezone posle pet meseci pauze je pod velikim znakom pitanja. Ne samo zbog mnogobrojnih otkazivanja, već i zbog forme igrača.

РИМ ОДМАХ ПОСЛЕ ЊУЈОРКА: АТП правио измене у распореду, за турнир у Италији нема карантина, али постоји један услов

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

U prilog im ne ide ni raspored, koji je mogao da bude malo rasterećen nakon otkazivanja mastersa u Madridu, ali je ATP napravio novu izmenu u kalendaru - turnir serije 1.000 u Rimu igraće se nedelju dana ranije, od 14. do 21. septembra, što znači da će borba za trofej biti na programu u - ponedeljak! Titulu brani Rafael Nadal, koji preskače američku turneju i vraća se tek za sezonu na šljaci.

Pomeranje italijanskog mastersa će ostaviti prostora za predah pred glavni žreb Rolan Garosa (28. septembar), ali ko bude igrao završnicu Ju-Es opena (finale 12. septembra) i želi da nastupi u Rimu, odmaraće se maltene samo u avionu iz Amerike do Evrope. I očekuje ga samo nekoliko treninga na crvenoj podlozi, a prelaz sa betona na šljaku teško pada i najboljima.

- Oni koji stignu do kraja u Njujorku, neće morati da igraju prvo kolo Rima, što znači da će startovati tek u sredu ili četvrtak - poručio je direktor turnira Serđo Palmieri, ali je jasno da će na ovom nadmetanju u prednosti biti igrači koji nisu putovali u SAD.

Po dolasku iz SAD u Evropu, neće biti potrebna izolacija od 14 dana, već samo negativan test na virus korona koji je urađen neposredno pred napuštanje Njujorka. Takođe, igrači će biti testirani i u Rimu, a u hotelu će sačekati rezultate i ako su negativni imaju pravo da igraju...

Raspored je opet zgusnut, jer su u narednih pet nedelja na programu dva mastersa i jedan grend slem, a između Rima i Rolan Garosa je samo nedelju dana pauze.

- Biću iznenađen ako bilo ko bude igrao spektakularan tenis - poručio je legendarni Pol Anakon. - Ovo je nova situacija za sve nas i moramo da budemo skromni u očekivanjima. Niko ne zna kako će igrači reagovati i koliko je realno da budu u formi posle tolike pauze. Sa druge strane, moramo da budemo zahvalni što će se tenis opet igrati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk