ĐOKOVIĆ ISKAZAO NEZADOVOLJSTVO: Odluka koju je donela USTA je naljutila Novaka

Novosti online

22. 08. 2020. u 16:13

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković priznao je da je nezadovoljan odlukom koju su doneli ljudi iz Teniskog saveza SAD da se diskvalifikuju Gvido Pelja i Hugo Delijen.

ЂОКОВИЋ ИСКАЗАО НЕЗАДОВОЉСТВО: Одлука коју је донела УСТА је наљутила Новака

foto: EPA

Argentinac i Bolivijac su udaljeni sa Sinsinatija jer je potvrđeno da im je fizioterapeut pozitivan na koronavirus.

Uprkos tome što su Pelja i Delijen dva puta bili negativni, USTA je odlučila da ih diskvalifikuje.

Pre početka turnira je postignut dogovor da će igrači biti diskvalifikovani samo ukoliko budu delili sobu sa zaraženom osobom, a pošto to ovde nije slučaj igrači su ljuti sa razlogom.

- Na Zum razgovoru pre nekoliko nedelja dobili smo informaciju od šefa svih medicinskih radnika USTA da će teniser moći da se takmiči na turniru ukoliko dobije negativan test, a da je pritom delio sobu sa zaraženom osobom. Pitali smo više puta u vezi toga, šta se desi ako je član ekipe pozitivan, i rečeno nam je ono što sam rekao. Zato su mnogi teniseri, uključujući mene, uznemirani i ljuti kada vide kako su tretirani Pelja i Delijen - rekao je Đoković.

foto: EPA

Novak ljut zbog odluke da se diskvalifikuju dvojica tenisera sa Sinsinatija

Portparol USTA Kris Vidmajer rekao je da isključenje Pelje i Delijena u skladu sa savetima iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

- Bliski kontakt je definisan provođenjem 15 ili više minuta unutar dva metra od druge osobe. Potvrđeno je da je postojao bliski kontakt u više navrata tokom kritičnog vremenskog razdoblja izloženosti zarazi te da oni koji su u to bili uključeni nisu nosili zaštitne maske u vreme kad su bili u bliskom kontaktu. Jednostavno rečeno, oni koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom moraju u izolaciju na 14 dana. To nije diskreciona odluka - naveo je Vidmajer.

Nezadovoljan zbog ovakve odluke je i bivši svetski broj jedan Endi Marej.

- Neki igrači su rekli da ne bi došli s trenerima da su znali šta može da se dogodi. Ne kažem da ova odluka nije ispravna, ali igračima nije jasno stavljeno do znanja kakva su pravila - poručio je Marej.

Ostaje da se vidi kako će se ovo odraziti na igre tenisera koji će se posle dužeg vremena naći na terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)