SPREMAN ZA NOVU TITULU: Đoković igra meč posle 177 dana

J. J.

24. 08. 2020. u 08:49

PAUZA duga čak 177 dana bez zvaničnog teniskog meča konačno se završava! Novak Đoković danas startuje na mastersu koji je ove godine preseljen iz Sinsinatija u Njujork, a protivnik u drugom kolu biće mu Ričardas Berankis.

СПРЕМАН ЗА НОВУ ТИТУЛУ: Ђоковић игра меч после 177 дана

Foto: M. Vukadinović

Veliki ispit je pred Filipom Krajinovićem, koji posle pobede u prvom kolu nad Salvatoreom Karuzom (7:5, 6:4) ide na Dominika Tima.

Naša preostala dva predstavnika na turniru serije (Đere ispao u kvalifikacijama, Lajović u prvom kolu), neće igrati u dublu pošto Đoković ima problema sa bolovima u vratu.

Đoković je prvi favorit nadmetanja koje će biti prava priprema za Ju-Es open (31. avgust - 13. septembar), a na startu ne bi trebalo da ima većih problema sa 72. teniserom planete. Litvanac je član Tipsarevićeve akademije i često je trenirao sa Novakom u prošlosti, a jedini zvaničan susret imali su davne 2013. godine na Ju-Es openu, kada je naš as prepustio rivalu samo pet gemova.

- Niko ne može da zna kako će se stvari odvijati na terenu posle tolike pauze. Svi smo u sličnoj poziciji i nema izrazitih favorita. Ono što je najvažnije - tenis se vratio. Veoma sam uzbuđen zato što ćemo konačno opet zaigrati - poručio je Đoković pred start mastersa koji mu je dugo bio bolna tema u karijeri.

NAVIJAČI BI ZVIŽDALI NOVAKU

NOVINAR "Njujork magazina" Bendžamin Hart poručio je preko "Tvitera" da bi voleo da ima navijača na ovogodišnjem Ju-Es openu, kako bi mogli da zvižde Đokoviću. Mnogima se nisu dopale Novakove izjave oko Adrija tura, korone, vakcine, ali jedan od onih koji je stao u odbranu srpskog tenisera je Pol Meknemi. Nekadašnji prvi igrač sveta u dublu razočaran je ponašanjem zapadnih medija:

-Tretman koji Novak ima pred Ju-Es open podseća na ono sa čime je Monika Seleš morala da se nosi na Vimbldonu 1992. Rešeni su u tome da ga sruše, sramno.

Sinsinati je jedini od turnira iz serije 1.000 koji naš as godinama nije uspevao da osvoji, ali je 2018. kompletirao "zlatni masters" i postao jedini teniser u istoriji sa svim trofejima iz ove kategorije. Sada napada drugi pehar, ali ne u istom gradu, pošto je turnir zbog virusa korona "spojen" sa Ju-Es openom u njujorškom balonu. Turnir će se odigrati u narednih pet dana na terenima "Bili Džin Kinga", gde su već nedeljama rigorozne mere zaštite.

Đoković bi meč protiv Litvanca trebalo da odigrao oko 22 sata, dok bi duel Krajinovića i Tima trebalo da počne u 1 sat posle ponoći.

VAŽNIJI rezultati 1. kola: Karenjo Busta - Lajović 7:5, 6:1, Štruf - De Minor 6:2, 6:4, Anderson - Edmund 7:6, 4:6, 6:3, Ćorić - Per 6:0, 6:1, Marej - Tijafo 7:6, 3:6, 6:1, Raonić - Kveri 6:4, 6:4, Šapovalov - Čilić 6:3, 6:3...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk