ĐOKOVIĆ "ZGAZIO" ŠTRUFA - PRAVAC U POLUFINALE: Evo ko će biti sledeći protivnik našem najboljem sportisti

Novosti online

26. 08. 2020. u 22:57

PRVI reket sveta Novak Đoković uspeo je da se plasira u polufinale turnira masters serije 1000. nakon što je savladao vrlo nezgodnog nemačkog tenisera Jana Lenarda Štrufa.

ЂОКОВИЋ ЗГАЗИО ШТРУФА - ПРАВАЦ У ПОЛУФИНАЛЕ: Ево ко ће бити следећи противник нашем најбољем спортисти

FOTO: AP

Profunkcionisao je prvi servis prvog tenisera sveta te je u ranom periou prvog seta uspeo da napravi brejk i povede sa 3:1. Srpski teniser i nakon toga je nastavio da podiže ritam svoje igre te je rutinski priveo prvi set kraju, nakon tačno 30. minuta, rezultatom 6:3.

Kao i u prvom, tako ni u drugom setu nije funksionisao prvi servis nemačkog tenisera kome je upravo taj udarac i glavni adut. To je bilo dovoljno Đokoviću da oštrije napadne 34. tenisera sveta i dođe do brejka prednosti odmah na startu drugog seta.

U nastavku meča može se reći da Nemac nije znao gde se nalazi, ređao je grešku za greškom, poeni su bili bez dužih razmena, u kojima je dominirao Novak.

Pri rezultatu od neverovatnih 5:0, u gemu u kome je prvi reket sveta servirao za meč, popustila je koncentracija srpskog tenisera te je u tom gemu napravio više grešaka nego u čitavom setu.

Propuštena jedna meč lopta i šansa za brzim rešavanjem meča, dodatno je iznerviralo Đokovića koji je motivisano ušao u sledeći gem u kome je imao tri vezane meč lopte, iskoristio je prvu i nakon 64. minuta igre došao do trijumfa i u drugom setu od 6:1.

Srpski teniser će se u polufinali sastati sa španskim teniserom Robertom Bautistom Agutom koji je u spektakularnom meču savladao prošlogodišnjeg šampiona Danila Medvedeva.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk