NEUNIŠTIVI ĐOKOVIĆ: Agut "iscedio" Novaka, Srbin sa Raonićem u borbi za trofej

Novosti online

28. 08. 2020. u 21:05 >> 00:14

NOVAK Đoković se plasirao u finale Sinsinati Mastersa pošto je posle velike borbe savladao Roberta Bautistu Aguta sa 4:6, 6:4, 7:6(0).

НЕУНИШТИВИ ЂОКОВИЋ: Агут исцедио Новака, Србин са Раонићем у борби за трофеј

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Našem asu je ovo bio 22. meč u sezoni i dobio je svaki. Neverovatna sezona se nastavlja.

Očekivao se maratonski meč, s obzirom na to kakav stil tenisa gaji 33-godišnji Španac. To smo i dobili pošto je trajao dva sata i 59 minuta. U prvom setu viđena su tri brejka, jedan više je napravio Agut i samo set ga je delio da se plasira u finale.

Delovalo je da će tako i biti. Mučio je Novaka vrat, pa stomak i Agut. Uspeo je najbolji teniser sveta da preskoči svaku prepreku i domogne se meča za pehar.

Što se drugog seta tiče, Đoković je vodio sa 4:1, Španac je osvojio tri vezana gema, ali je nakon toga Nole opet pojačao i na semaforu je pisalo 1:1.

U odlučujućem setu viđeno je nešto neverovatno. Novak je vodio 5:2, imao i servis za meč, onda je Bautista Agut vezao četiri gema i on je tada servirao za meč, ali...

Došao je taj-brejk, a zna se ko je tu kralj. Ja se po ko zna koji put pitam šta Đoković ima u glavi, ponovo je pokazao kakav mentalni sklop poseduje, jer rivalu u 13. gemu nije dozvolio nijedan poen. Da, dobro ste pročitali.

Prvi reket sveta će se u borbi za drugi trofej na ovom mastersu boriti sa Kanađaninom Milošem Raonićem koji je sa 2:0 u setovima pobedio Stefanosa Cicipasa.

Đoković i Raonić su se do sada sastali 10 puta i naš as je dobio svaki meč.

Ipak, Kanađanin se uzda u umor Srbina, s obzirom na to da finale počinje za 19 sati.

PRVI SET: Đoković - Agut 4:6

Đoković - Agut 1:1 - Lako je Novak dobio prvi gem. Nije svetski broj jedan rivalu dozvolio nijedan poen. Ipak, istom merom uzvratio je Španac.

Đoković - Agut 1:2 - Prvi brejk na meču pravi Bautista-Agut. Imao je 12. igrač sveta i malo sreće, pošto se kod 30:30 loptica od vrha mreže odbila u Đokovićevo polje.

Đoković - Agut 2:2 - To je Đoković. Novak je odmah uzvratio i oduzeo servis 33-godišnjem Špancu.

Đoković - Agut 3:2 - Probudio je najboljeg na svetu vraćen brejk, pa je vrlo brzo povratio prednost na svoju stranu. U ovom gemu je viđen i prvi as na meču.

foto: EPA

Đoković - Agut 3:3 - Bautista je odigrao sjajan gem. Dobio ga je bez izgubljenog poena i to mu je drugi takav gem od početka susreta.

Đoković - Agut 3:4 - Novi brejk Aguta. Poklonio mu je Đoković gem. Sva četiri poena Španac je osvojio posle grešaka Beograđanina.

Đoković - Agut 3:5 - Imao je Novak priliku da vrati brejk, ali se Bautista izvukao i sada ga samo jedan gem deli od osvajanja prvog seta.

Đoković - Agut 4:5 - Ekspresan gem našeg igrača. Ipak, da bi ostao u setu najbolji teniser sveta će morati da vrati brejk. Imao je priliku u prošlom gemu, no tada nije uspeo da Špancu oduzme servis.

Đoković - Agut - 4:6 - Prvi set pripada Špancu. Odlično je odigrao 10. gem Agut. Sada mu treba još jedan set da se domogne finala u kome će pobednika ovog duela čekati Miloš Raonić.

DRUGI SET - Đoković - Agut 4:6, 6:4

Đoković - Agut 1:0 - Dobro je Nole reagovao posle gubitka uvodnog seta. Ipak, Španac konstantno teran našeg asa na udarac više.

Đoković - Agut 1:1 - Uzvraća Španac. Đoković ponovo ima problema sa vratom i to može da mu predstavlja dodatni problem.

Đoković - Agut 2:1 - Vodi Srbin u drugom setu i ušao je fizioteraput koga je pozvao najbolji igrač sveta.

Đoković - Agut 3:1 - Evo ga! Novak prvi dolazi do brejka u drugom setu. Imao je Bautista 40:0 u ovom gemu, ali mu ni to nije bilo dovoljno.

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Đoković - Agut 4:1 - Uspeva Srbin da potvrdi brejk i na dobrom je putu da odvede meč u odlučujući treći set.

Đoković - Agut 4:2 - Propustio je Nole veliku priliku. Imao je tri brejk šanse da povede sa 5:1, ali se Bautista izvukao dobrim servisima.

Đoković - Agut 4:3 - Neverovatni Bautista. Vratio je brejk Španac. Sve vraća 12. reket sveta.

Đoković - Agut 4:4 - Treći vezani gem je osvoji španski teniser. Pao je Novak ponovo u igri i momentum je na strani Bautiste.

Đoković - Agut 5:4 - Prekida Novak seriju Aguta i ponovo vodi u drugom setu.

Đoković - Agut 6:4 - To je Novak! Nikada se ne predaje najbolji teniser sveta. Nakon petominutne pauze zbog pokrivanja terena usled kiše Đoković je zaigrao sjajno i odveo meč u treći set.

TREĆI SET - Đoković - Agut 4:6, 6:4, 6:6

Đoković - Agut 1:0 - Sjajno je Novak otvorio odlučujući set. Izgubio je samo jedan poen.

Đoković - Agut 1:1 - Izjednačio je Bautista. Grešio je Srbin u ovom gemu i u dobroj meri pomogao Špancu da poravna rezultat u trećem setu.

Đoković - Agut 1:2 - Pravi brejk Španac u gemu koji je trajao nešto više od osam minuta. Sada naš as mora da juri rezultat.

Đoković - Agut 2:2 - Odmah Nole uzvraća udarac i vraća brejk. Više od dva sata traje ovaj meč i nema sumnje da će biti teško onom ko ode u finale da se regeneriše i spremi za finale.

Đoković - Agut 3:2 - Dug gem je za nama. Dobio ga je Srbin i sada je momentum na strani Beograđanina.

Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Đoković - Agut 4:2 - Izvrstan gem je odigrao Đoković. Dobio ga je bez izgubljenog poena na servis rivala. 

Đoković - Agut 5:2 - Imao je Roberto priliku da vrati brejk odmah. Ipak, proradio je prvi servis u pravom trenutku i omogućio Đokoviću da dođe na gem od pobede.

Đoković - Agut 5:3 - Još jedan maratonski gem. Ovaj je pripao Agutu i Đoković će servirati za set.

Đoković - Agut 5:4 - Imao je Nole sve u svojim rukama. Servirao je za meč, ali je to uradio očajno. Nije osvojio nijedan poen i Španac se u potpunosti vratio u meč.

Đoković - Agut 5:5 - Nestvaran povratak Bautiste u meč. Uspeo je da izjednači i sada je veliki pritisak na Novaku.

Đoković - Agut 5:6 - Novakov hod po mukama. Četvrti vezani gem osvaja Španac i sada je on u situaciji da servira za meč.

Đoković - Agut 6:6 - Neverovatno. Nemamo druge reči da opišemo ovakav meč. Srbin se ne predaje i izborio je taj-brejk, opet se vratio, sada u poslednjem trenutku.

Đoković - Agut 7:6 - Kraj nestvarnog meča. Nole je počistio Aguta u taj-brejku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (6)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali