JU-ES OPEN: Đoković u trećem kolu, sigurna igra protiv Edmunda!

Novosti online

02. 09. 2020. u 23:32 >> 23:34

USPEO je Novak Đoković da se plasira u treće kolo Ju-Es opena pobedom nad Kajlom Edmundom 3:1 (6:7 (5:7), 6:3, 6:4, 6:2)

ЈУ-ЕС ОПЕН: Ђоковић у трећем колу, сигурна игра против Едмунда!

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Dvadesetpetogodišnji Edmund najavio je da zna kako da "razbije" protivnika, samo u prvom setu bio je blizu da ispuni datu reč. 

Najbolji teniser sveta izgubio je prvi set, ali je nakon toga "ubacio u petu brzinu", te Britancu nije davao mnogo prilika da se pita na terenu. 

Zanimljiv je podatak da je ovo prvi izgubljeni taj-brejk srpskog tenisera nakon 295. dana. Poslednji put dobio ga je Dominik Tim 12. novembra 2019. godine. 

Kako je vreme odmicalo Đoković je igrao sve bolje, a Kajl Edmund nije mogao da prati njegov ritam na terenu, te je Srbin meč sigurno priveo kraju. 

Đokovića je u ovom meču služio servis, a visok je bio i broj osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa. 

PRVI SET: ĐOKOVIĆ - EDMUND:  

0:1 - Prvi je servirao Kajl Edmund. Do uvodnog poena došao je je Srbin, ali je Edmund potom vezao četiri poena i došao do vođstva. 

1:1 - Istom merom odgovorio je Đoković. Poveo je sa 40:15, jakim udarcima vraćao je lopte Englezu, te je brzo došao do izjednačenja. 

1:2 - Imao je Đoković tri prilike za brejk, uspeo je da odoli pritisku Srbina Edmund i da dođe do gema nakon deset minuta igre. 

EPA-EFE/JASON SZENES

2:2 - Sada je Englez došao do brejk-lopte, ali je sa dva vrhunska servisa Đoković uspeo da se odbrani i još jednom izjednači. 

 2:3 - Đoković je diktirao tempo u ovom periodu, imao je 30:15, ali je Edmund strpljivom igrom uspeo da se odbrani i još jednom povede. 

3:3 -  Nastavio je Novak sa kratkim loptama, na isti način odgovarao je i Britanac. Uspeo je dobro da reaguje Đoković pri rezultatu 40:30, Edmund je mogao samo pogledom da isprati lopticu. 

3:4 -  Možda i najbolji gejm Edmunda, Britanac ga je dobio sa 40:15, a jedan njegov pen ispratio je sa "bravo majstore". 

4:4 - Promenjene su loptice, a čini se da je to odgovaralo Novaku koji osmi gem dobija ubedljivo, rezultatom 40:0. Srbin je odlično servirao. 

4:5 - I dalje bez brejka. Čini se da je Edmund posebno motivisan večeras, a deveti gem pripao mu je rezultatom 40:15. 

5:5 - Drugi put u nizu Đoković na svoj servis ubedljiv i dobija ga 40:0. Odlična igra Đokovića nakon ubačenih prvih servisa nastavljena je i u ovom gemu! 

5:6 - Nakon dugog poena Đoković je izašao na mrežu, naterao je protivnika da pogreši. Srbin je poveo 30:0. Ponovo dobar servis Engleza, koji dolazi do 30:30. Nema brejka i dalje. 

Novak Đoković foto AP

6:6 - Novak nije dozvolio iznenađenje na svoj servis, te je meč ušao u taj-brejk.

T-B(7:5) Poveo je Edmund sa 3:1, Englez je pokušao skraćenom loptom, stiže je Đoković. Srbin je u jednom voleju iskalio sav svoj bes, a Edmund je mogao samo da isprati lopticu pogledom. Novak izjednačuje. Edmund je u taj-brejku došao do set lopte. As poenom Edmund dolazi do vođstva 1:0 u setovima. 

DRUGI SET: ĐOKOVIĆ - EDMUND: 6:7 (5:7) 

1:0 - Đoković drugi set počinje svojim servisom, a prvi gem dobio je rezultatom 40:30. 

1:1 - Do krajnjih granica igra Edmund. Đokoviću trud niko ne može da ospori, ali za sada, sigurnija igra Edmunda koji drugi gem dobija rezultatom 40:15. 

2:1 - Ponovo sigurna igra Novaka, koji znatno bolje igra na svoj servis. Poveo je brzo sa 40:15, a potom šestim asom u ovom meču došao do novog vođstva u drugom setu. 

 3:1 - Đoković konačno dolazi do brejka! Savršeno je Novak riternirao u četvrtom gemu, došao je do dve gem lopte, a već nakon prve napravio brejk. Prvi put u meču gledamo brejk, a do njega smo došli nakon duple greške Edmunda. 

4:1 - Đoković je ubacio u "petu brzinu", uvećao je svoju prednost, a još više raduje što je to ponovo učinio sa 40:0. 

4:2 - Ne predaje se Britanac. Smogao je snage Kajl Edmund da odgovori u narednom gemu i dobije ga rezultatom 40:15. 

5:2 - Novak na korak od osvajanja seta. Srpski teniser čuva brejk, te će na Edmundov servis pokušati da izjednači. 

 5:3 - Počeo je Đoković gem sjajnim vinerom, odgovorio Englez još boljim servisima, Edmund je vratio neverovatnu loptu na 40:30 i na taj način ostao je u setu.  

6:3 - Đoković dolazi do seta!  Poveo je Britanac 30:0, tada je na scenu stupio Đokovićev servis, te Srbin nije dozvolio brejk. Uspeo je da preokrene, i još važnije, došao je do izjednačenja u setovima. 

TREĆI SET: ĐOKOVIĆ - EDMUND: 6:7 (5:7), 6:3

 0:1 - Poveo je Đoković 30:15, odgovorio je Edmund. Sa tri vezana poena Englez dolazii do vođstva u trećem setu. 

1:1 - Sada već, kao po pravilu, Đoković sigurnom igrom dolazi do izjednačenja. Zanimljivo je da je srpski teniser osvojio 86 procenata svojih poena nakon ubačenog prvog servisa. 

2:1 - Novi brejk Đokovića! Imao je protivnik 40:15, ali dobrim poenom iz odbrane Đoković uspeo da smanji, a potom da dođe do 40:40. Imao je Englez prednost, odbranio se Novak i došao do druge brejk šanse. 

3:1 - Potvrdio je Đoković na svoj servis brejk iz prethodnog gema. Odlično je odigrao, a čini se da protivniku ponestaje snage da održi visok nivo tenisa. 

4:1 - Đoković još jedan gem dobija sa nulom. Ovog puta na protivnikov servis. Ekslozivna igra Srbina, koji sve lakše dolazi do poena u trećem setu. 

4:2 - Ovoga puta tri gem lopte imao je Edmund, odgovorio je odličnim servisima Đoković.  Uspeo da se vrati, ali je neiznuđenom greškom Englez došao do prvog brejka. 

5:2 - Nakon dobrog riterna pri rezultatu 30:30, Đoković dolazi do nove brejk loptei ovu je iskoristio, te će sada servirati za drugi set. 

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

5:3 - Dupla servis greška Novaka Đokovića dala je brejk loptu Edmundu, a potom je usledila greška Srbina, te je Edmund smanjio razliku.  

5:4 - Vezao je novak dve greške u devetom gemu, a to je omogućilo Britancu da dođe do tri gem lopte. Ipak, usledila je njegova dupla greška. Potom je Đoković ponovo izlaskom na mrežu naterao protivnika na grešku. Poslednju meč loptu Edmund koristi i asom smanjuje zaostatak. 

6:4 - Odlična igra Srbina! Visoka koncentracija Novaka, nije dozvolio protivniku ni promil šanse da se nada novom brejku. Sigurnom igrom najbolji teniser sveta dolazi do vođstva u setovima. 

ČETVRTI SET: ĐOKOVIĆ - EDMUND: 6:7 (5:7), 6:3, 6:4

 1:0 - Četiri puta Đoković i Edmund igrali su na razliku u 1. gemu četvrtog seta. Đoković je uspeo da slomi otpor Britanca i odmah napravi brejk. 

2:0 - Savršeno je Novaka služio servis u ovom gemu, te je još jednom potvrdio brejk kojim je uvećao vođstvo protiv Britanca. 

2:1 - Odoleo je Britanac naletima Đokovića. Uspeo je da sačuva svoj servis i smanji zaostatak. 

3:1 - Novi brejk Đokovića! Mudro je igrao Đoković u ovom gemu, nije trošio energiju, već je strpljivo čekao grešku protivnika. Odlično je nadmudrio Đoković protivnika nakon razmene udaraca, naterao je Britanca Srbin na grešku, a Đoković nije skrivao emocije nakon novog brejka. 

4:1 - Nastavio je Novak u istom ritmu. Iskoristio je nalet energije da dodatno uveća prednost protiv grogiranog protivnika. 

5:1 - Edmund će servirati  za ostanak u meču. Nije imao Britanac odgovor za odličnu igru Novaka Đokovića koji je na pragu nove pobede. 

5:2 - Smogao je snage Edmund da osvoji još jedan gem i smanji zaostatak za Srbinom. 

6:2 - Još jednom je Đoković sa nulom dobio gem, a ujedno i meč. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali