ZVANIČNO - US OPEN SE OGLASIO: Evo ko je odlučio da izbaci Đokovića i kakve ga kazne čekaju

Novosti online

06. 09. 2020. u 23:41

Najbolji teniser planete Novak Đoković eliminisan je sa US Opena zbog udaranja pomoćne sudinice lopticom, a turnir se ovim povodom oglasio saopštenjem.

ЗВАНИЧНО - УС ОПЕН СЕ ОГЛАСИО: Ево ко је одлучио да избаци Ђоковића и какве га казне чекају

FOTO: EPA

U njemu se navodi zašto je Đoković izbačen sa turnira u osmini finala, tokom prvog seta meča sa Pablom Karenjo-Bustom pri rezultatu 6:5 za Španca.

Đokoviću ovo odmaže i u smislu trke sa Rafaelom Nadalom jer zbir bodova koje gubi nije mali.

- U skladu sa pravilima Grend slemova, a posle njegovog postupka i nenamernog udaranja loptice opasno ili nemarno unutar stadiona, ili udaranja loptice bez potrebne svesti o mogućim posledicama, US Openov turnirski sudija je eliminisao Novaka Đokovića sa ovogodšinjeg turnira.

- S obzirom na to da je eliminisan, Đoković će izgubiti poene koje je osvojio i biće kažnjen novčano time što mu neće pripasti do sada osvojena suma, uz ostale moguće kazne za ovaj incident - navodi se u saopštenju US Opena.

To u praksi znači da Novaku neće pripasti 250.000 dolara što je manje važno kada se vidi da će izgubiti i poene, a u četvrtoj rundi teniseri dobijaju 180 bodova.

Novak je i prošle godine stigao do osmine finala i tada se povukao sa meča sa Stanom Vavrinkom, ali ako doslovce tumačimo slovo saopštenja, za 180 bodova je sada u gubitku jer ih nije odbranio.

Ovo odmaže u trci za Rafaelom Nadalom, pa je sreća što je Novak osvajanjem Sinsinatija odmakao Špancu. Đoković trenutno ima 10.860 bodova, a Nadal 9.850.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (21)

DANAS JE BUNT BITI RADOSTAN: Sonju Kolačarić život nije mazio, ali je zbog jedne stvari uspela da se izbori sa velikim problemima (VIDEO)