BIVŠI ĐOKOVIĆEV TRENER O DISKVALIFIKACIJI SA JU-ES OPENA: Novak se povukao u sebe, znam da je vrlo tužan i potresen

J. J.

10. 09. 2020. u 18:48

ZABORAVITI diskvalifikaciju sa Ju-Es opena je mnogo teži izazov od prelaska sa tvrde podloge na šljaku.

БИВШИ ЂОКОВИЋЕВ ТРЕНЕР О ДИСКВАЛИФИКАЦИЈИ СА ЈУ-ЕС ОПЕНА: Новак се повукао у себе, знам да је врло тужан и потресен

Đoković i Štjepanek Foto EPA

Zasada je u planu da Novak Đoković nastupi u Rimu sledeće nedelje i na Rolan Garosu, koji počinje 28. septembra, ali samo on i njegovo najbliže okruženje znaju kako se oseća posle izbacivanja sa grend slema u Njujorku zbog nenamernog udaranja linijskog sudije lopticom.

Radek Štjepanek, bivši trener srpskog tenisera, otkrio je za Si-En-En ono što se već danima može naslutiti - Novak se povukao u sebe.

- Znam da je vrlo tužan i potresen. Pati, jer je bez namere pogodio sudiju i ta činjenica samo produbljuje bol - istakao je Čeh.

NADAL: NIJE BILO NAMERNO

TONI Nadal, Rafin stric, izjavio je za španske medije da Đoković nije imao nameru da linijskog sudiju pogodi lopticom: - Više puta sam pogledao snimak i jasno je da tu namera nije postojala. Imam utisak da je to bila samo loša sreća. Nije to bilo baš toliko zastrašujuće - poručio je Španac.

Prvi reket planete nije se mnogo oglašavao posle šoka u SAD, propustio je konferenciju za medije i poslao dva saopštenja preko društvenih mreža - jedno u kojem se izvinjava za svoj postupak i drugo u kome apeluje da se pruži podrška linijskom sudiji. U međuvremenu je samo odgovorio Bogdanu Bogdanoviću na "Instagramu", kada se naš proslavljeni košarkaš oprobao na teniskom terenu, ali dublje analize o diskvalifikaciji još nema. Barem za javnost.

- Teško mu je, jer znamo koliko je gladan trofeja. Ima želju da postane čovek sa najviše osvojenih grend slemova. Uveren sam da je razmišljao: "Ovaj pehar mi je nadohvat ruke." Svi smo tako mislili. Sve te okolnosti ga čine još više tužnim, a i on sam zna da je to što je učinio bio pogrešno - poručio je Štjepanek.

Masters u Rimu počinje u ponedeljak, a Novak sigurno želi da okrene list i pređe na takmičenje na šljaci. Ipak, i tamo će morati da se susretne sa brojnim pitanjima novinara, koje je vruće glave izbegao u Njujorku.

- Očigledno da je na Đokoviću veliki pritisak i vremenom su ga kritike savladale. Trudi se da bude bolji, do kraja karijere možda bude najveći svih vremena. Ali, svi smo ljudska bića i imamo pravo na grešku - zaključio je češki trener.

RIM BEZ PUBLIKE, MEDVEDEV OTKAZAO

MASTERS u Rimu startuje u ponedeljak i juče je objavljeno da će se igrati bez prisustva publike. Biće to prvi turnir za Nadala posle pauze zbog korone, a Medvedev je otkazao učešće posle plasmana u polufinale Ju-Es opena. Federer zbog operacije kolena propušta ostatak sezone.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali