POZDRAV BRAĆI I SRPSKOJ CRKVI U CRNOJ GORI: Novak poslao sjajnu i emotivnu poruku

Novosti online

18. 09. 2020. u 17:15

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković uputio je čestitke i zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori povodom organizovanja 21. Dečijeg sabora, koji se tradicionalno održava na Cetinju uoči početka školske godine.

ПОЗДРАВ БРАЋИ И СРПСКОЈ ЦРКВИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Новак послао сјајну и емотивну поруку

Foto: AP Photo/Lee Jin-man, File

- Veliki pozdrav za bratski narod Crne Gore. Sve čestitke i zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori koja je uspela da organizuje Dečiji sabor uprkos teškim uslovima i vanrednim okolnostima - rekao je Đoković.

Đoković je, zatim, učesnicima sabora poslao posebnu poruku.

- Pre svega bih hteo da vas zamolim da nosite veselje, radost, osmeh i bezbrižnost koju imate sada kroz čitav vaš život, u velikoj količini, koliko god možete, i da se kada vam je teško, uvek vraćate svom srcu i svojoj dobroti, iskrenim emocijama, najvažnijim emocijama i vrednostima u životu, a to su ljubav, mir, spokoj, sklad i saosećanje.

Đoković je učesnicima Dečijeg sabora poručio i da budu hrabri i odvažni uprkos tome što će, kako je naveo, kroz život nailaziti na mnogo otpora i osuda ako su drugačiji.

- I trebate da budete drugačiji, težite da budete najbolja i najoriginalnija verzija sebe, samo tako možete da ispunite svoju životnu misiju - istakao je Đoković.

- Možete slobodno da maštate i da stvarate svoj svet i realnost koju vi smatrate da je najbolja za vas i za ljude oko vas, ali imajte na umu da niste sami, volite prirodu, razumite svet u kome živite, jer samo na taj način možete da budete usklađeni i ispunjeni.

Đoković ih je posavetovao i da, šta god budu izabrali da rade profesionalno, duša, srce i um moraju da budu izbalansirani, jer, kako je ukazao, u današnjem materijalnom svetu nas podsećaju kako treba da živimo iz glave“.

- Sve je to u redu, ali sve ređe se podsećaju ljudi na ono što je istinski najbitnije, a to je duh, srce, ljubav i mir - zaključio je Đoković.

Na saboru, polaznici škola veronauke iz svih krajeva Crne Gore pokazaće svoje umeće iz veronauke, crtanja, recitovanja, horskog i solo pevanja, preneo je portal In4s.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (5)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove