KADA JE TEŠKO NOVAK: Srbin se (ponovo) upisao u istoriju svetskog tenisa, novi trofej u Rimu!

A. Ilić

21. 09. 2020. u 16:31 >> 19:11

SRBIN je savladao Argentinca Dijega Švarcmana u finalu Mastersa u Rimu sa 2:0 (7:5, 6:3). .

КАДА ЈЕ ТЕШКО НОВАК: Србин се (поново) уписао у историју светског тениса, нови трофеј у Риму!

FOTO: EPA

U prvom setu izgledalo je kao da će se Novak mučiti i večeras. Rano je Švarcman došao do dva brejka, činilo se da će večeras ponovo pokušati da napravi podvig. Kada je bilo najteže odgovorio je Đoković, prvo izjednačio, a posle, kada je najviše trebalo. Došao je do preokreta. 

U drugom setu isti početak, Švarcman pravi brejk, vraća Novak, koji potom uspeva da sam napravi brejk i okrene. 

Zanimljivo je da Novak do sada 29 puta u finalu slavio nakon što je dobio prvi set. Srbin je ujedno slavio u svom desetom finalu u Rimu, a takođe je današnjom pobedom postao najstariji osvajač rimskog mastersa.

Novak je došao do svoje 36. titule na Masters turnirima, čime se zlatnim slovima upisao u istoriju tenisa. 

 PRVI SET 

0:1 - Prvi servis imao je Novak. Kao i mnogo puta do sada u Rimu, meč je počeo kratkom loptom, za razliku od meča protiv Kaspera Ruda, danas nije imao problema sa tim udarcem. Neverovatan poen odigrali su Novak i Švarcman, stizali su skraćene lopte, a nakon greške Novaka stigao je Argentinac do brejk-lopte. Odmah na strajcu Švarcman je iskoristio priliku. 

FOTO: EPA

0:2 -  Sličan je bio i drugi gejm. Imao je nekoliko servis vinera, ali i servis grešaka Argentinac, te se i drugi gejm igrao na razliku. Počela je i kiša da pada. Švarcman je sačuvao svoj servis. 

0:3 - Nervozno je Novak ušao u ovaj meč, a jak vetar i kiša mu sigurno nisu od pomoći. Koristi to Argentinac koji dolazi do novog brejka u meču. Trenutno 3:0 za Švarcmana. 

1:3 - Konačno se probudio Novak. Uspeo je da vrati jedan brejk, a u tome mu je pomogao nešto lošiji servis protivnika

FOTO: EPA

2:3 - Proradio je Novakov servis, ali i forhend. Preciznim i snažnim lopticama brzo je u svoju korist rešio gejm na svoj servis. 

3:3 - Dijego i u ovom gemu dobro servirao. Ali se Novak u potpunosti razbudio. Brzo se kretao, slao jake lopte protivniku, a lako dolazio do napada iz odbrane. Upravo tako terao je protivnika na grešku. Novak dolazi do izjednačenja!

4:3 - Ponela je energija Novaka koji je dobro nastavio i u sedmom gejmu. Dolazi Srbin do tri gejm lopte na svoj servis. Prvu nije iskoristio. Drugu jeste. Po prvi put od početka meča vodi Novak. Dobio je četiri vezana Gejma. 

4:4 - Sačuvao je Argentinac svoj servis. Imao je malo problema sa servisom, ali Novka to nije iskoristio. 

FOTO: EPA

5:4 - Dva brza i laka poena dobio je Novak na početku. Brzo je inicijativu prepustio Dijegu Švarcmanu, koji dolazi do brejk lopte. Nakon neverovatne razmene na mreži Đoković je uspeo da se odbrani i ostane u gejmu. Pročitao je Novak pokušaj protivnika, te je na kraju dobio najduži gejm do ovog trenutka. 

5:5- Pritisak u 10. gejmu bio je na Švarcmanu, Đoković je iskoristio grešku protivnika i došao do set lopte. Odbranio se Argentinac. Igraće se na razliku. 

6:5 - Proradio je skraćeni udarac Novaku nakon nekoliko grešaka, a uz odličan servis zadavao je dosta muka Švarcmanu koji nije mogao da se odbrani. Kada je najviše trebalo, ponovo ga je drop-šot izdao. Na kraju će i ovaj gem dobiti epilog nakon đusa. Imao je sreće Novak, protovnik je lopticu poslao u aut, te će Argentinac servirati za ostanak u setu. 

6:4 - SET ZA NOVAKA! Na protivnikov servir Novak je došao do tri set lopte. Odlično je slao dijagonale sa linije, dok je Švarcman podlegao pritisku i grešio. Prvu loptu Novak nije iskoristio. Nije ni drugu, ali je treća bila sreća... 

DRUGI SET

0:1 - Brejk za Švarcmana! Na isti način počinje i drugi set. Sigurnija igra Argentinca, koji je posle nekoliko minuta došao do brejka. 

1:1 - Sve ono što je Argentinac uradio u prethodnom, ispustio je u ovom gejmu. Tri greške iz forhenda napravio je Novakov protivnik. Te je Srbin brzo vratio brejk. 

2:1 - Odlična igra Novaka i serija grešaka Argentinca pomogle su najboljem teniseru sveta da dođe do 2:1. Prednost je sada na njegovoj strani. 

2:2 - Imao je Švacrman četiri vinera, Novak nije uspeo da se odbrani pod naletima Argentinca koji izjednačuje u 2. setu. 

3:2 - Argentinac dolazi do dve gejm lopte, uspeva Novak obe da spasi. Uspeva potom Novak i da dobije dva dobra servisa i dobija gejm na svoj servis. 

3:3- Dve gejm lopte na svoj servis imao je Švarcman. Spasao je Novak jednu, ali je kod druge lopta otišla u aut. 

4:3 - Odličan Novak nakon ubačenog prvog servisa. Sedmi gejm drugog seta dobio je sa nulom. 

5:3 - TRI BREJK LOPTE za Novaka! Iskoristio je prvu, sada će servirati za titulu! 

6:3 - Novak je imao tri meč lopte, iskoristio je treću za pobedu. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (8)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)