NOVAK ISPRED RAFE I RODŽERA: Po osvojenim trofejima sa najvećih turnira niko ispred Srbina!

Đ. S.

27. 10. 2020. u 19:46 >> 19:51

NESMOTREN potez i diskvalifikacija sa Ju--Es opena, kao i poraz u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala, nisu se baš najbolje odrazili na aspiracije Novaka Đokovića u borbi za zvanje najboljeg tenisera svih vremena.

НОВАК ИСПРЕД РАФЕ И РОЏЕРА: По освојеним трофејима са највећих турнира нико испред Србина!

FOTO: EPA

Međutim, nisu samo grend slem titule faktor u pomenutom maratonu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, već i mastersi serije 1.000, završni turniri, Olimpijske igre...

Sve to zajedno, kad se sabere, može da da kompletnu sliku ko je teniski kralj (GOAT - najbolji ikad na engleskom). A prema trenutnom stanju na tabeli, Novak je sa brojkom od 58 velikih trofeja, ipak, u prednosti nad najvećim rivalima (Nadal 56, Federer 54).

Đokovićeva prednost nad Špancem i Švajcarcem je u broju titula sa mastersa (36), dok je po grend slemovima u zaostatku (17, ova dvojica po 20). Takođe, nema ni titulu sa Olimpijskih igara, za razliku od Nadala, dok je Federer uspešniji i trofejima sa završnog mastersa.

FOTO: ATP

Tekst potpisa

A kada smo već kod statistike, nije zgoreg spomenuti da je Novak u ponedeljak pretekao Rafu po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, među igračima starijim od 30 godina - 69:68, dok je Federer daleko od njih po tome - 25. 

Na prvi pogled beznačajno, ali jasno je da će sve brojke igrati određenu ulogu kada se jednom povuče crta ispod karijera "velike trojke" modernog tenisa. Takođe, kada su u pitanju ukupno nedelje na vrhu, Đoković je na koti 292, a Rodžer na 310... 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!