ĐOKOVIĆ: Medvedev pravi izazov, moram da budem na vrhuncu

Đ. S.

17. 11. 2020. u 21:19

LAKO je Novak Đoković izašao na kraj sa Dijegom Švarcmanom na otvaranju završnog mastersa u Londonu, ali jasno je da ga sutra očekuje pravi izazov protiv Danila Medvedeva, u večernjem terminu (21.00) drugog kola grupe "Tokio 1970".

ЂОКОВИЋ: Медведев прави изазов, морам да будем на врхунцу

FOTO: AP

Ruski teniser je bez većih muka savladao Sašu Zvereva i zakazao duel sa Novakom koji jeste poprilično rutinski savladao Argentinca, ali nije prošao baš bez trzavica, i jasno je da će večeras morati da ponovi igru iz drugog seta premijernog duela.

- Prvi meč je uvek mali test, može se očekivati prilagođavanje uslovima. Igra se svaki drugi dan. To mi odgovara jer imam vremena da treniram radim na specifičnim stvarima i pripremim se za narednog protivnika - poručio je Nole posle pobede nad Švarcmanom.

Tim koban za Nadala

DERBI grupe "London 2020" pripao je Dominiku Timu, koji je u dva seta savladao Rafaela Nadala 2:0 (7:6, 7:6) u prepodnevnom terminu jučerašnjeg programa na završnom mastersu. Austrijanac je, tako, izbio u konkurenciju za prvo mesto u grupi, dok bi Nadal u slučaju pobede nad Cicipasom mogao na drugu poziciju i eventualni okršaj u polufinalu sa Novakom Đokovićem, ukoliko on opravda očekivanja i završi na čelu grupe "Tokio 1970".

Ipak, istorija i tradicija ga uče da ne sme da bude opuštanja. I prošle godine je "počistio" Matea Beretinija na otvaranju, pa je zatim izgubio od Federera i Tima, i ostao bez polufinala.

Zato je jasno da bi eventualnim trijumfom nad Medvedevim, sa kojim u karijeri ima skor 4:2, imao mnogu bolju poziciju pred meč sa Zverevim (petak).

"TOKIO 1970"

Drugo kolo sutra
Zverev - Švarcman 15.00
Đoković - Medvedev     21.00
1. Đoković 1-0 (2:0)
2. Medvedev 1-0 (2:0)
3. Zverev 0-1 (0:2)
4. Švarcman 0-1 (0:2)

- Biće večernji termin, biće možda drugačiji uslovi za igru, ali znam da moram da budem na vrhuncu jer taj meč može da presudi o plasmanu u polufinale - rekao je Novak i pre nego što je saznao ko će mu biti današnji rival.

"LONDON 2020"

Nadal - Tim 0-2 (6:7, 6:7)
Rubljov - Cicipas 21
1. Tim 2-0 (4:1)
2. Nadal 1-1 (2:2)
3. Cicipas 0-1 (0:2)
4. Rubljov 0-1 (0:2)

Takođe, Medvedev je osvajanjem titule u Parizu pokazao da se u dvoranskim uslovima snalazi kao "riba u vodi".

- Radujem se meču protiv Novaka. Uvek je veliki izazov. U ovim uslovima možemo da igramo poene sa dugim razmenama - rekao je Danil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!