KRAJ LOŠ KAO TAJ-BREJK: Noletov poraz od Tima u Londonu najbolje ilustruje njegove partije u smiraj 2020.

Đ. SAMOILOVIĆ

22. 11. 2020. u 19:50

PROKOCKANA prednost od 4:0 u taj-brejku trećeg seta posle velikog preokreta i na kraju poraz od Dominika Tima u polufinalu završnog mastersa u Londonu, možda i najbolje ilustruju kraj godine za Novaka Đokovića.

КРАЈ ЛОШ КАО ТАЈ-БРЕЈК: Нолетов пораз од Тима у Лондону најбоље илуструје његове партије у смирај 2020.

EPA-EFE/ANDY RAIN

Još od onog nesrećnog incidenta na Ju-Es openu, kada je loptica našla put do grla linijskog sudije i srpskog tenisera ostavila bez drugog grend slema u godini, kao da ne liči na sebe, i kao da je sve ono što ga je krasilo pre prekida zbog korone, nestalo u jednom potezu.

Jer kako drugačije opisati neshvatljive padove u igri, glatke poraze od Medvedeva, Nadala u finalu Rolan Garosa i Lorenca Sonega, kada je na teren u Beču istrčao kao da bi sve drugo radio umesto igrao tenis. I dok je izdanje iz Austrije donekle opravdano zbog svega što se desilo istog dana, kao i činjenice da je pre toga protiv Borne Ćorića obezbedio završetak godine na čelu ATP tura, ostali su teško objašnjivi za igrača koji je u januaru i februaru delovao kao neprobojni zid satkan od mentalne čvrstine, koji se nije predavao ni kada su kola išla baš nizbrdo.

A nije da nisu kola bila nadomak provalije u finalu Australijan opena, opet protiv Tima, ili u polufinalu Dubaija kada je spasao tri meč lopte protiv Gaela Monfisa i krajnje volšebno otišao u finale.

U poslednjih nekoliko meseci, tačnije od diskvalifikacije sa Ju-Es opena, ta glad kao da je pomalo splasnula. Teško da je iko navikao da vidi Novaka kako bezidejno širi ruke i gleda u prazno, dok se protivnik vraća iz mrtvih. Obično je on bio taj koji sa konopaca, u "prednokaut" stanju uspe da se izvuče i zada takav direkt da rival ostane u neverici, dok Novak šeta pobednički krug sa peharom u rukama.

Ali, moguće je i da su sve vanteniske stvari uticale na to da se fokus najboljeg tenisera malo poremeti u smiraj ove čudne 2020. Okrutni svet "belog" sporta ne prašta kada neko istupa iz konvecionalnosti na koju su svi godinama navikli. Pogledajte samo koliko se digla "kuka i motika" zbog Đokovićeve ideje, baš uoči ovogodišnjeg njujorškog slema, da kreira organizaciju koja za cilj ima da finansijski pomogne nižerangiranim teniserima (?!), i odstupi od tradicionalnog ATP saveta igrača kojem je predsedavao.

Na kraju, svestan je i Novak da je u ovom postkorona teniskom kalendaru mogao do barem još jednog grend slema.

- OK. Imao sam i bolje i gore sezone, osvojio sam jedan Slem i igrao finale još jednog. Završio sam godinu kao svetski broj jedan, zvuči bezveze da kažem "OK". Naravno da je izvrsna sezona, ali stremim boljem i mislim da mogu bolje. Sada je malo gorak ukus u ustima posle ovakvog završetka, ali na kraju sam barem igrao svoju igru i borio se do kraja - podvukao je Novak posle zadnjeg meča u 2020.

UČINAK NOVAKA U NASTAVKU

Sinsinati  titula
Ju-Es open diskvalifikacija
Rim  titula
Rolan Garos poraz u finalu
Beč poraz u četvrtfinalu
London poraz u polufinalu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)