BROJKE SVE GOVORE: Surova dominacija Đokovića u deceniji za nama

Novosti online

27. 11. 2020. u 18:55

NOVAK Đoković je po šesti put okončao godinu kao najbolji teniser sveta, a decenija za nama u potpunosti je protekla u znaku našeg asa.

БРОЈКЕ СВЕ ГОВОРЕ: Сурова доминација Ђоковића у деценији за нама

EPA-EFE/JASON SZENES

Od 2011. godine pa zaključno sa ovom Srbin je zabeležio čak 83 pobede nad rivalima iz TOP 5, što je više od Nadala i Federera zajedno - 82. Španac je u tim mečevima slavio 45 puta, a Švajcarac 37.

Treba reći da je Đoković u tom periodu osvojio 16 grend slem titula, dok su drugi i peti igrač sveta na najvećim turnirima po 12 puta dolazili do trofeja. Novak ima osvojen 31 Masters, 14 više od Nadala i 11 od Federera.

Svetski broj jedan ima bolji skor od oba velika rivala, a u deceniji za nama sa njima dvojicom ima učinak 43-21. Takođe, najduže je bio na prvom mestu ATP liste.

Ovo je možda samo još jedan od dokaza zašto mnogi Đokovića smatraju za najboljeg tenisera u istoriji "belog sporta".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sport klub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)