FEDERER NE ZASLUŽUJE DA BUDE U TOP 10: Nemac uhvatio Švajcarca u prevari

Novosti online

02. 12. 2020. u 16:51

POTPREDSEDNIK nemačke teniske asocijacije Dirk Hordorv žestoko je napao Rodžera Federera.

ФЕДЕРЕР НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ДА БУДЕ У ТОП 10: Немац ухватио Швајцарца у превари

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

On je istakao da Švajcarac ne zaslužuje da bude u TOP 10 po rezultatima i da je poziciju u vrhu tenisa obezbedio uticajem u ATP veću čiji je član.

- Federer je jednostavno uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno - kaže Hordorf.

- Onako kako ja to vidim, Federer koristi poziciju i uticaj koju ima u veću igrača. Niko ne zna, ali pre dve godine, Rodžer Federer je bio taj koji je rekao da bi mečevi na Mastersima trebalo da se računaju u ATP renkingu. Ja ovo kažem bez ustezanja, to se mora reći: Rodžer Feder ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena - poručio je Nemac.

- Ko najviše profitira na činjenici da se ti turniri (Mastersi) i dalje boduju? Da se računa Masters, koji je 19. turnir u godini (Za ATP listu računaju se 18 najboljih rezultata u proteklih godinu dana), u naredne dve godine. To je perverzno - kaže Hordorf.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)