POLJACI BIRALI NAJBOLJEG SPORTISTU EVROPE: Novaka nema u top tri...

Novosti online

26. 12. 2020. u 15:56

FUDBAL Bajerna Robert Levandovski izabran je za najboljeg sportistu Evrope za 2020. godini u tradicionalnom, 63. izboru novinskih agencija, u organizaciji Poljske agencije (PAP).

ПОЉАЦИ БИРАЛИ НАЈБОЉЕГ СПОРТИСТУ ЕВРОПЕ: Новака нема у топ три...

FOTO: EPA

Kao i svih prethodnih godina Srbiju je u glasanju 25 agencija na Starom kontinentu predstavljao Tanjug.

Levandovski je sakupio 180 bodova i za samo četiri boda bio bolji od prošlogodišnjeg laureta šampiona Formule 1 Britanca Luisa Hamiltona.

Levandovski je tek treći Poljak koji je dobio ovo priznanje, nakon atletičara Zdislava Kriškovjaka, koji je pobedio u prvom izboru 1958. i čuvene sprinterke Irene Szevinske, pobednice 1966. i 1974. godine.

Treće mesto osvojio je švedski skakač s motkom Armand Duplantis sa 169 bodova, četvrti je najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković, trostruki pobednik ovog izbora, sa 85, a peti španski teniser Rafael Nadal sa 72 boda.

U Top 10 još su slovenački biciklista Primož Roglič (64 bodova), njegov zemljak, takođe biciklista, Tadej Pogačar (52), grčki košarkaš Janis Adetokumbo (42), poljska teniserka Iga Švjontek (32) i norveška nordijska skijašica Tereza Johaug (28 bodova).

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!