NOVAK ĆE BITI NA MUKAMA U MELBURNU: Đokoviću preti diskvalifikacija, hapšenje i deportacija iz Australije, ako napravi samo jednu grešku

Tanjug

11. 01. 2021. u 12:26

NAJBOLjI teniseri sveta, po dolasku na Australijan open, provešće dve nedelje u karantinu, a kazne za eventualne prestupe su rigorozne.

НОВАК ЋЕ БИТИ НА МУКАМА У МЕЛБУРНУ: Ђоковићу прети дисквалификација, хапшење и депортација из Аустралије, ако направи само једну грешку

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kako prenose brojni lokalni mediji, teniseri će tokom karantina nekoliko puta biti testirani na korona virus, a tu su i pravila o ograničenju kretanja.

Karantin će biti organizovan u Adelajdu, gde će biti najbolje rangirani teniseri i teniserke uključujući i Novaka Đokovića, kao i Melburnu.

Spekuliše se da će karantin u Adelajdu biti manje strog, ali to nije potvrđeno.

U karantinu će teniseri moći da treniraju sa malom grupom, tek posle osmog dana karantina.

Svaki igrač imaće određeno vreme za napuštanje hotela, a svako ko napusti karantin bez dozvole biće automatski kažnjen sa 19.000 dolara.

Takođe, svaki prekršaj bilo kog člana tima biće sankcionisan kao prekršaj tenisera i može doneti i automatsku diskvalifikaciju i oduzimanje zarade, ali i deportaciju, čak i hapšenje prerma lokalnim zakonima.

Dolazak tenisera planiran je sa sedam lokacija – Abu Dabi, Doha, Los Anđeles, Singapur, Majami, Dubai i Antalija, sa ukupno 18 čarter letova.

Australijan open počinje 8. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (7)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S