DOMINIK TIM BRANI NOVAKA: I u prošlosti su ga mnogo puta nepotrebno kritikovali!

Novosti online

22. 01. 2021. u 11:03

VELIKU buru u javnosti podigli su nedavni zahtevi Novaka Đokovića za poboljšanjem uslova za sve tenisere u Australiji.

ДОМИНИК ТИМ БРАНИ НОВАКА: И у прошлости су га много пута непотребно критиковали!

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nije dugo trebalo da se Novak ponovo okači na stub srama. Nik Kirjos vodio je "besnu rulju", prednjačili su komentari o tome kako je srpski teniser razmažen... 

Stigla je konačno podrška iz top 10. Oglasio se Dominik Tim koji je istakao da najbolje plasirani igrači ne dobijaju poseban tretman u odnosu na onaj koji imaju igrači u Melburnu. 

"Privilegija je biti ovde u Adelejdu, ali to nije velika prednost. Imamo identično vreme za trening, kao i ostali u Melburnu. Samo nema toliko gužve u kompleksu, manje nas je u gradu. Ako to uporedimo sa ostalima koji nisu u strogom karantinu, imamo iste uslove", rekao je Tim. 

Ističe da mu je žao što veliki broj učesnika, čak 72 tenisera i teniserki, nema mogućnost treninga pred prvi Gren slem. 

"Jedina loša stvar ovde je što se 72 igrača nalaze u strogom karantinu. Za njih će biti jako teško da igraju na ATP Kupu ili na Australijan openu. U velikom su zaostatku za ostalima, ali to smo morali da prihvatimo kao rizik kad smo ulazili u avion na putu ka ovamo". 

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Smatra Austrijanac da Novak Đoković dobija nezaslužene kritike. 

"Definitivno. I u prošlosti su ga mnogo puta nepotrebno kritikovali. Ne znam šta da kažem o ovoj temi. Pokušao je da pomogne ostalima u Melburnu, ali u Australiji su odlično radili da suzbiju koronu. Gotovo da ne postoji i tako treba da ostane", kaže Tim.

On dodaje da razume organizatore. 

"Mogu da razmem zdravstvene organe Australije i njihovu Tenisku federaciju. Veoma su pažljivi sa svim što rade i jasno je zbog čega su čitave avione smeštali u karantin. Moramo to da razumemo, iako jeste nepravedno za sve koji su u karantinu. Jednostavno je takav rizik. Novak je želeo da pomogne, ali je odbijen", zaključuje austrijski teniser.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk