SRBIJA ELIMINISANA IZ ATP KUPA: Nemci posle velike drame stigli do polufinala (VIDEO)

Novosti online

05. 02. 2021. u 07:34

Teniseri Srbije poraženi su od Nemačke u drugom kolu grupne faze ATP kupa. Naša reprezentacija nije uspela da odbrani titulu osvojenu prošle godine, pošto je ispala sa turnira.

СРБИЈА ЕЛИМИНИСАНА ИЗ АТП КУПА: Немци после велике драме стигли до полуфинала (ВИДЕО)

FOTO: AP

Nemačka je Srbiju savladala nakon što je meč odlučen posle dubla u kojem su Aleksandar Zverev i Jan-Lenard Štruf pobedili Novaka Đokovića i Nikolu Ćaćića – 7:6(4), 5:7, 10:7.

Meč je otišao u "super taj-brejk", a tu su Nemci napravili veliku seriju, iskoristili nesigurnost Ćaćića i zasluženo se plasirali u polufinale.

U borbi za veliko finale "panceri" će igrati protiv Rusije, koja je rutinski završila posao u Grupi D.

Ostaje velika žal što naša selekcija nije uspela da se plasira u polufinale. Ovaj poraz ujedno znači da će ovo takmičenje dobiti novog šampiona.

Što se meča tiče Nemci su bili koncentrisaniji u završnici i to je glavni razlog zašto su izašli kao pobednici.

Prvi set je bio u potpunosti izjednačen. Naši rivali nisu iskoristili jednu brejk loptu. No, u taj-brejku su bili za nijansu bolji i to ih je dovelo na korak od polufinala.

Ipak, nisu se Novak i Nikola predavali. Odigrali su odličan drugi set. Napravili su brejk u 11. gemu i to im je donelo priliku da igraju "super taj-brejk".

Na krilima dobijanja seta naši momci su počeli taj deo meča. Poveli su sa 2:4, ali od tada kreće veliki pad. Zverev i Štruf su dobili šest vezanih poena i došli na dva poena od trijumfa.

Srbija je odbijala da se preda. Đoković i Ćaćić su došli na poen zaostatka - 8:7. Ipak, snage za preokret nije bilo pa je Nemačka stigla do finala.

Moža su Nemci iznenadili Viktora Trocikog i njegove pulene što na teren nisu poslali Kevina Kravica i Andreasa Misa koji su jedan od najboljih dublova sveta.

Pre toga su odirana dva singa. Najpre je Štruf pobedio Dušana Lajovića sa 3:6, 6:3, 6:4. Deluje da je Duci propustio odličnu priliku da dovede Srbiju u vođstvo. Odigrao je odličan prvi set. U drugom je imao brejk šanse koje nije iskoristio, te je na kraju stigla kazna i izjednačenje.

Treći set je doneo veliku borbu. Lajović nažalost nije uspeo da trijumfuje. Štruf je u ključnim momentima sjajno servirao i to je bio presudan faktor za ishod ovog meča.

Kao po običaju Nole ne gubi u singlu na ovom takmičenju. Tako je bilo i sada u sudaru sa Aleksandrom Zverevim.

Slavio je naš as sa 6:7(3), 6:2, 7:5. Iako umoran, odlučio da igra i dubl. Bio je sjajan, kao i Ćaćić, ali falilo je malo sreće da se naši momci plasiraju među četiri najbolje selekcije.

U polufinalu će igrati Španija - Italija i Rusija - Nemačka.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!