ŽREB ZA AO: Đoković u odbranu titule kreće protiv Francuza, od osmine finala sledi pakao

Novosti online

05. 02. 2021. u 08:39

ODRŽAN je žreb za ovogodišnji Austrlaijan open. Novak Đoković koji brani titulu je saznao potencijalne rivale na putu do novog trofeja.

ЖРЕБ ЗА АО: Ђоковић у одбрану титуле креће против Француза, од осмине финала следи пакао

FOTO: AP

Prvi igrač sveta će u uvodnom kolu odmeriti snage sa iskusnim Francuzem Žeremijem Šardijem. Ukoliko preskoči prvu prepreku, što se očekuje u drugom kolu ga čeka bolji iz duela Fracis Tijafo - Stefano Travalja.

Potom bi projektovani rival trebalo da mu bude Amerikanac Tejlor Fric, dok bi u osmini finala mogli da ga čekaju Miloš Raonić ili Sten Vavrinka.

Četvrtfinale bi moglo da donese novi okršaj sa Aleksandrom Zverevim, a polufinale sudar sa prološgodišnjim rivalom u borbi za trofej - Dominikom Timom.

Naravno u finalu bi ako sve bude išlo po planu odmerio snage sa Rafaelom Nadalom koji na startu turnira igra protiv našeg Lasla Đerea.

Španac bi u drugom kolu mogao da igra protiv još jednog srpskog igrača - Viktora Troickog. Njemu je rival na početku takmičenja Amerikanac Majkl Mo.

De Minor je eventualni protivnik Nadalu u četvrtom kolu, a u četvrtfinalu bi to mogli biti Hačanov, Fonjini ili Hurkač.

U polufinalu ga čekaju Rubljov, Medvedev ili Cicipas.

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju. Filip Krajinović koji je u Melburnu postavljen za 28. nosioca će na startu igrati protiv Holanđanina Robina Hasea. Ako to prođe, čeka ga duel sa pobednikom meča Pablo Anduhar – Kventin Halis. Treća runda bi mogla da donese okršaj sa Rusom Danilom Medvedevim.

Dušan Lajović (23. nosilac) u prvoj rundi će za rivala imati kvalifikanta, iskusnog Ukrajinca Segeja Stahovskog. Zatim sledi eventualni duel sa boljim iz duela Aljaž Bedene - Aleksandar Bublik. U trećem kolu bi mogao da ga sačeka Monfis, a u četvrtom Zverev.

Miomir Kecmanović u prvom kolu igra protiv Kamila Majčraka iz Poljske.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli