ATP KUP: Rusi nasledili Srbiju na tronu

Novosti online

07. 02. 2021. u 09:14

TENISKA reprezentacija Rusije osvojila je ATP kup u Melburnu i podigla veliki pehar, nasledivši Srbiju na tronu.

АТП КУП: Руси наследили Србију на трону

FOTO: AP

U odlučujućem meču finala protiv Italije, Zbornaja je duel prelomila u singlu. Andrej Rubljov je pobedio Fabija Fonjinija sa 2:0 (6:1, 6:2), dok je posle njega Danil Medvedev savladao Matea Beretinija istim rezultatom (6:4, 6:2), pa dubl nije ni morao da se igra.

U okršaju Rubljova i Fonjinija, dominirao je 8. igrač sveta. Već u drugom gemu je napravio brejk i ekspresno stigao do 3:0. Italijan je uspeo nekako da izvuče četvrti gem, ali je onda ponovo usledila serija od tri gema za ubedljivih 6:1.

Italijan se izvukao na početku drugog dela i poveo 1:0, spasivši nove brejk lopte, ipak, tu je bio kraj. Već u trećem gemu je izgubio svoj servis, dok mu je završni udarac Andrej zadao u sedmom gemu kada je još jednim oduzetim servisom Rus stigao do 5:2 i rutinski završio meč.

Ništa manje ubedljiv bio je Medvedev protiv Beretinija. Četvrti reket sveta je u trećem gemu realizovao četvrtu brejk loptu za vođstvo od 2:1. Usledio je težak gem na servis Rusa, koji je ipak izvukao i potvrdio brejk. Od tog trenutka igralo se gem za gem i Medvedev je prvi set rešio u svoju korist 6:4.

Usledio je napad Rusa na početku drugog seta, ali je Medvedev propustio brejk priliku, međutim, ponovo je našao način da oduzme servis rivalu u trećem gemu. Spasao se posle 0:40, a onda jedan dugačak poen rešio u svoju korist za vođstvo od 2:1.

Nije bilo više povratka za Beretinija. Medvedev je potpuno dominirao, forhend i servis su ga besprekorno služili. Italijan se sa druge strane potpuno predao kada je Danil Medvedev drugim brejkom poveo 4:1. Slavio je posle sat i 19 minuta za konačan trijumf Rusa na prestižnom takmičenju.

(Srbija danas) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!