ĐOKOVIĆ: Sloboda koju imam u Melburnu pozitivno utiče na mene

Novosti online

09. 02. 2021. u 14:12

NOVAK Đoković je manirom istinskog šampiona prošao u drugo kolo Australijan opena.

ЂОКОВИЋ: Слобода коју имам у Мелбурну позитивно утиче на мене

Foto: AP

Najboljem igraču sveta to je bila 15. uzastopna pobeda na turniru u Melburnu, a naredni protivnik mu je Amerikanac, Frensis Tijafo.

Đoković je po završetku meča prvog kola u kojem je lako pobedio Žeremija Šardija pričao i o tome kako je ponovo biti u Melburnu gde se trenutno život odvija sasvim normalno, kao što je i navikao tamo.

"Predivan je osećaj, uzimajući u obzir okolnosti u poslednjih 12 meseci, kada nismo imali ni publiku ni mogućnost da izađemo iz hotela. Od nastavka sezone uglavnom smo u mehurima, zapravo svaki turnir do ovog bili smo u obavezi da budemo u hotelu kada nismo na terenu. Sama činjenica da imamo mogućnost da se prošetamo, da se kupamo, da izađemo na večeru u restoranu, da imamo slobodu i prostranstvo... To smo pre ovog virusa uzimali zdravo za gotovo i sada shvatamo koliko je to značajno i nezamenljivo. Izuzetno sam srećan zbog toga i naravno da utiče pozitivno na mene u mentalnom smislu, još i to što igramo preb publikom... Opet je osvežena i vraćena lepa energija na terenu, to je moj osećaj", kaže Novak.

On primećuje da je u Australiji drugačije nego u ostatku sveta.

"Trudim se da uživam što više u tome jer stvari u ostatku sveta ne izgledaju baš najbolje. Okolnosti u SAD i u Evropi su takve da zaista ne znam šta će biti. Nadam se da ćemo imati mogućnost da budemo koliko-toliko slobodni, ali to ne očekujem, verovatno će svi ostali turniri biti opet u mehuru".

Raduje i to što je na startu turnira pokazao da je u sjajnoj formi. Nema šale, pa tako ni on neće naredni zadatak shvatiti olako. Tijafo je igrač koji ume da osigra zaista fenomenalno.

"Prvi put se sastajemo. Vrlo je eksplozivan, brz i dinamičan igrač. Ne ustručava se da napadne, snažan je i čvrst. Poseduje malo neobičnu tehniku na servisu i na bekhendu. Trenirao sam sa njime često, znam otprilike šta me očekuje, uradiću svoj domaći zadatak i izaći ću spreman na meč. Nadam se najboljem“, dodao je Novak.

Što je najvažnije, i sam je zadovoljan svojom igrom.

"Raduje me činjenica da sam dobro odigrao prvo kolo. Izuzetno sam se osećao i igrao na visokom nivou od početka. Naravno da sam ovde zato što verujem da mogu da osvojim titulu. Uvek imam najviše ciljeve, za njih radim i njima stremim. Posle svih godina iskustva, bavim se tenisom iz čiste emocije i uživanja, ali i zbog profesionalnih ciljeva koje sam sebi postavio. Uvek sam bio transparentan po tom pitanju, želim najviše i najbolje što ovaj sport može da ponudi“, zaključio je šampion Australijan opena.

(B92) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!