KORONA ŠOK U MELBURNU: Tenis staje za navijače, Đoković u nastavku turnira bez podrške

Novosti online

12. 02. 2021. u 08:04

Vlasti australijske države Viktorija naredile su hitno, petodnevno zatvaranje gotovo svega, pa i tribina na Australijan openu, zbog širenja SARS-CoV-2 tipa koronavirusa.

КОРОНА ШОК У МЕЛБУРНУ:  Тенис стаје за навијаче, Ђоковић у наставку турнира без подршке

FOTO: AP

To će značiti i da će bar tri svoja naredna meča na tamošnjem grend slemu Novak Đoković, kao branilac titule, igrati bez publike.

Nole nikada nije skrivao koliko mu znači podrška navijača u Melburnu, uz nju je prebrodio i brojne rivale, a i nedavne provokacije voditelja programa na "Rod Lejver areni", ali sada na publiku neće moći da računa.

Naime, u hotelu u Melburnu, gde je nedavno otkriven jedan slučaj inficiranja pomenutim virusom, u noći za nama potvrđeno je 13 slučajeva zaraze.

Zbog toga je čitav grad stavljen u svojevrsni karantin i to na pet dana, kako bi se utvrdilo ko je sve bio u kontaktu sa inficiranim hotelskim radnicima.

Lokalni mediji javljaju da će svaka osoba koja jeste imala kontakt sa zaraženima, morati u dvonedeljnu izolaciju kakav god da je rezultat njihovog ličnog testiranja na SARS-CoV-2.

Premijer australijske države Viktorija, Danijel Endrjuz, istakao je da su u narendih pet dana "zabranjena sva javna okupljanja, ali i svadbe i religiozni događaji", te da "publike neće biti ni na jednom sportskom događaju u Viktorijji".

Do sada je na Australijan openu bilo dozvoljeno 50% popunjenosti kapaciteta tribina.

Podsetimo, Novak Đoković u trećem kolu igra ovog petka od 10.30 po srednjeevropskom vremenu protiv Amerikanca Tejlora Frica.

Pobednik tog duela u četvrtoj rundi sastaće se sa boljim iz meča Marton Fučovič - Miloš Raonić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!