ĐOKOVIĆ U DEVETOM FINALU AUSTRALIJAN OPENA: Melburnški gazda plesao Rod Lejver arenom, srušio Rusa i zakazao novi put u istoriju

Novosti online

18. 02. 2021. u 08:45

BRANILAC titule na Australijan openu u Melburnu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale tog grend slem turnira, pošto je pobedio 114. igrača sveta Rusa Aslana Karaceva posle tri seta 6:3, 6:4, 6:2.

ЂОКОВИЋ У ДЕВЕТОМ ФИНАЛУ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Мелбурншки газда плесао Род Лејвер ареном, срушио Руса и заказао нови пут у историју

FOTO: AP/Tanjug

Prvi teniser sveta pobedio je posle sat i 53 minuta i deveti put se plasirao u finale Australijan opena, u kome će igrati za deveti trofej.

Teniseri su u prvom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise sve do osmog, kada je Đoković bez izgubljenog poena napravio brejk i poveo sa 5:3. On je naredni servis gem osvojio bez izgubljenog poena i posle 35 minuta poveo je u meču.

Srpski teniser je bio ubedljiv i u nastavku, poveo je sa 5:1, a u osmom gemu je servirao za set kada mu je Karacev oduzeo servis i smanjio na 3:5. Ruski teniser je zatim osvojio i gem na svoj servis, a u devetom gemu imao je dve brejk lopte koje je Đoković uspeo da spasi, pa je branilac titule stekao dva seta prednosti.

Đoković je poveo u trećem setu sa 2:0, Karacev je izjednačio na 2:2, ali je prvi igrač sveta posle toga osvojio četiri uzastopna gema i plasirao se u novo finale Australijan opena.

Đoković će u finalu u nedelju igrati protiv boljeg iz duela Rusa Danila Medvedeva i Grka Stefanosa Cicipasa.

TOK MEČA

TREĆI SET ĐOKOVIĆ - KARACEV 6:2

6:2 Đoković je u devetom finalu Australijan opena. Veliki rezultat i uspeh za srpkog tenisera.

5:2 Novi brejk Đokovića i sada je sve izvesno, ako je i postojala dilema. Srbin servira za finale Melburna.

4:2 Đoković ne poklanja dva puta. Uozbiljio se Srbin i rešio još jedan gem u svoju korist.

3:2 Izgubio je Nole svoj servis, pa u narednom opet oduzeo isti rivalu. Opet u Đokovićevom stilu. Poigrava se Srbin sa Karacevim i samo je pitanje sa kojim će rezultatom završiti meč.

FOTO: AP/Tanjug

 

2:2 Novak ne bi bio Novak kada ne bi zakomplikovao jednostavan set. Karacev vraća brejk i dolazi do egala u trećem setu.

2:1 Karacev ostaje koliko toliko u meču, osvaja svoj prvi gem u trećem setu.

2:0 Potvrda brejka za srpskog tenisera. Novak sada rutinski privodi meč kraju. Treba još malo sačuvati snage za finale.

1:0 Novak pravi brejk odmah na početku trećeg seta i čini se ubija i poslednje Aslanove nade da može učiniti meč zanimljivim.

DRUGI SET - ĐOKOVIĆ - KARACEV 6:4

6:4 Novak je spasao dve brejk lopte. I malo je falilo da od gotovog napravi veresiju i da dozvoli rivalu da sa 5:1 dođe na 5:5. Na sreću Novaku nije zadrhtala ruka i rešio je ovaj deo igre u svoju korist.

5:4 Karacev je vezao tri gema uzastopno. Probudio se Rus, ali Novak sada servira za set.

5:3 Pojavio se Aslan iznenada i uzeo servis Novaku, niko nije ovo očekivao, ali i dalje je Nole na korak od seta.

5:2 Prekida Karacev Novakovu seriju. Osvaja gem koji ne bi trebao da ima nikakve posledice. Đoković sada servira za set.

5:1 Nestvarna partija Đokovića, sada uzima svoj servis sa nulom i zo uz dva asa. Poezija na Rod Lejver areni.

4:1 Dupli brejk Đokovića. I opet sa nulom. Karacev ne zna šta ga je snašlo.

FOTO: AP/Tanjug

 

3:1 Potvrda brejka i Novak gazi ka osvajanju drugog seta. Karacev zablista u jednom poenu, pa podbaci u drugom.

2:1 Brejk Đoković! Novak sa nulom opet uzima servis Rusu, koji počinje da liči na 114. tenisera sveta. A krivac je naravno ko drugi do Srbin, koji obično postavlja rivala tamo gde mu je mesto.

1:1 Novak nastavlja da bombarduje Rusa sa servisom. Čini se da Đoković nikada nije bolje servirao nego li na ovom Melburnu. Ivanišević je učinio svoje.

0:1 Aslan odlično otvara drugi set. Sada ruski teniser nije kiksnuo, a ni Đoković nije previše "zapinjao", tek je početak ovog dela igre.

PRVI SET  - ĐOKOVIĆ - KARACEV 6:3

6:3 Federerovski set za Đokovića. Samo u jednom gemu je pritisnuo Rusa i lagano mu uzeo servis, a onda i potvrdio za korak bliže finalu.

5:3 Brejk Đoković! Pročitao je Novak Rusa i uzeo mu servis sa nulom u idealnom trenutku.

4:3 Novak opet siguran na svoj servis. Đoković ima samo šest izgubljenih poena na svoj servis. Samo još da počne da mu čita servis i sve će doći na svoje mesto.

FOTO: AP

 

3:3 Činilo se da će Novak doći do brejka. Imao je Đoković 0:30, a onda je Aslan uzeo stvari u svoje ruke i vezao četiri poena. Četiri uzastopna poena Karaceva za novi egal.

3:2 Opet je Aslan pretio Novaku na 30:30, ali ključne poene rešava Srbin u svom stilu.

2:2 Drži Rus korak u prvom setu. Nije se Aslan uplašio polufinala gren slema, šta više igra kao da je reč o nekom čelendžeru. Lagano dolazi do 40:0 i posle dva poena Novaka nije bilo panike, već je Karacev priveo gem rutinski kraju.

2:1 Aslan je zapretio Novaku stigao na 30:30 i to posle kakvog poena. Ali onda je Đoković izvukao najjače oružje u Australiji sevis, pa još jedan poen u njegovom stilu za održavanje prednosti.

1:1 Novak osvaja prvi poen na servis Karacev, ali onda je Aslan pokazao da nije slučajno u polufinalu Melburna. Nije se Rus uplašio najboljeg tenisera sveta.

1:0 Maestralan ulazak u meč Đokovića. Novak osvaja gem bez izgubljenog poena i poslata poruka Karacevu da nema šta danas da traži.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!