"ĐOKOVIĆ JE KLASA ZA SEBE, POGOTOVO MENTALNO": Nemac nahvalio Novaka, veruje da će preteći Rafu i Rodžera po grend slem titulama

Novosti online

25. 02. 2021. u 20:34

NEKADAŠNjI nemački teniser Patrik Kunen je u svojoj kolumni za "Skaj sports" pisao o Novaku Đokoviću i njegovoj dominaciji.

ЂОКОВИЋ ЈЕ КЛАСА ЗА СЕБЕ, ПОГОТОВО МЕНТАЛНО: Немац нахвалио Новака, верује да ће претећи Рафу и Роџера по гренд слем титулама

Foto: AP

On je istakao da ne veruje da ćemo u skorije vreme videti smenu generacija u "belom sportu", a takođe je dodao da je najbolji igrač planete favorit na dva od preostala tri grend slema u ovoj sezoni.

- Najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa je kao i uvek Rafael Nadal. Najveći favorit na Vimbldonu i Ju-ES openu mora biti Novak Đoković. Mnogo toga nam govori da će Srbin prestići rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala u trci za najviše osvojenih grend slemova. Australijan open je još jednom to pokazao, Đoković je klasa za sebe, pogotovo mentalno - rekao je Kunen.

Nemac je posebno apostrofirao Novakon ritern i sjajno kretanje i istakao da se to ne može videti ni kod jednog drugog tenisera.

- 'Đoker' sve više ulazi u glave svojim protivnicima. Zbog svoje mogućnosti da 'zaključa' teren, da tako sjajno riternira i igra bez greške u najbitnijim momentima pritisak na protivnike je nešto neverovatno. Muški tenis je sve dalje od smene generacije.

On ne veruje da će neko u skorije vreme uspeti da nadigra osvajača 18 grend slem titula.

- Uz Dominika Tima mislio sam da Danil Medvedev može da bude promena na grend slemovima. Ali Novak Đoković je bio previše dominantan, previše impresivan - zaključio je Kunen.

Podsetimo, Đoković je nedavno deveti put osvojio Australijan open, a u finalu je pregazio Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk