BIVŠI NEMAČKI TENISER: Za tenis bi bilo mnogo značajno da trofej na Vimbldonu osvoji Federer

Novosti online

27. 02. 2021. u 12:46

NEKADAŠNjI nemački teniser Mihael Štih kaže da bi voleo da Rodžer Federer osvoji predstojeći Vimbldon.

БИВШИ НЕМАЧКИ ТЕНИСЕР: За тенис би било много значајно да трофеј на Вимблдону освоји Федерер

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Turnir u Londonu je godinama najjači adut Švajcarca u trci za Grend slem trofejima, a posle više od jedne godine pauze, Švajcarac se konačno vraća na teren.

- Jasno je da će pre ili kasnije Rodžer završiti karijeru. Mnogi su to očekivali još pre pet godina. Niko nema uticaja na to. Poželeo bih mu da osvoji Vimbldon i posle tog finala kaže, ”znate šta, bilo je dosta, prestajem”. Ne bi bilo ništa bolje od toga i to bi toliko mnogo značilo za ovaj sport - rekao je Štih.

Švajcarac će u avgustu proslaviti 40. rođendan, ali...

 - Nikada ga ne treba otpisivati jer on je nadaren igrač s veštinama koje mu dozvoljavaju da i u tim godinama i dalje bude dobar. Možda će mu problem biti i što mlađi više ne gaje ogromno poštovanje prema njemu posle godinu dana pauze - mentalni aspekt igre je jako važan. Ipak, na Vimbldonu je i dalje kandidat za trofej jer tamo ima mentalnu snagu i tamo najviše uživa - objasnio je Štih, inače osvajač Vimbldona iz 1991. godine.

(Telegraf) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!