MEDVEDEV O BROJU JEDAN: Nole će vladati listom bar 400 nedelja!

Novosti online

13. 03. 2021. u 10:39

RUS Danil Medvedev od ponedeljka će biti drugi teniser sveta na ATP listi, a posle pobede u četvrtfinalu turnira u Marselju pričao je o dostignuću Novaka Đokovića.

МЕДВЕДЕВ О БРОЈУ ЈЕДАН: Ноле ће владати листом бар 400 недеља!

Foto: AP

Srpski teniser je došao do 311. nedelje na čelu ATP liste i tako postao najbolji igrač u istoriji po tom parametru, a Medvedev ne vidi da će nole u skorije vreme prepustiti čelo teniskog karavana.

- To je neverovatno dostignuće. U svetu tenisa svakako više pričamo o grend slemovima nego o bilo čemu drugom, ali ovo je takođe važno i siguran sam da je srećan zbog toga. Kako je igrao do sada, mislim da je u stanju da stigne do 400 nedelja na vrhu. Mi mlađi ćemo pokušati da mu to ne dozvilimo. Ja nisam uspeo da mu naudim u finalu Australijan opena, ali to je sport. Niko mu neće dati lak prolaz, moraće da se potrudi da zaradi i taj uspeh - kaže Medvedev.

Ruski teniser je prvi igrač van Velike četvorke (Nole, Federer, Rafa, Marej) koji se plasirao u Top 2 na ATP listi još od jula 2005. godine kada je drugi iza Rodžera bio Lejton Hjuit.

- Svi oni su neverovatni. Rekordi koje su postigli, to niko neće moći da potuče možda ni za sto godina. Tako nešto se retko viđa u sportu. Ne možete reći da drugi igrači u ovoj eri nisu boli dobri, jednostavno to što su oni radili je neverovatno, drugi nemaju čega da se stide - zaključio je Medvedev.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S