ČELENDŽER BEOGRAD: Hamad Međedović šokirao 900 mesta bolje plasiranog Nemca

Novosti online

13. 04. 2021. u 14:48

NAJBOLjI srpski junior Hamad Međedović, trenutno 1057. igrač na ATP listi, plasirao se u osminu finala na ATP čelendžeru u Beogradu senzacionalnom pobedom nad 155. igračem sveta Oskarom Otom u tri seta 6:3, 1:6, 6:3.

ЧЕЛЕНЏЕР БЕОГРАД: Хамад Међедовић шокирао 900 места боље пласираног Немца

Foto arhiva VN

U meču koji je trajao sat i 46 minuta, presudio je brejk u osmom gemu trećeg seta, posle kojeg je Međedović servirao za najveći trijumf u karijeri, koji mu je doneo 10 bodova i skok za oko 200 mesta na ATP listi.

On će u drugom kolu za protivnika imati drugog nosioca i 103. sa ATP liste Fakunda Banjisa iz Argentine, koji je na startu turnira posle preokreta savladao za 36 pozicija slabije rangiranog austrijskog tenisera Jurija Rodionova sa 2:1 u setovima (2:6, 6:1, 6:2).

Međedović će sutra u paru sa sunarodnikom Markom Topom u prvom kolu dubla igrati protiv Čeha Romana Jebavija i Igora Zelenaja iz Slovačke.

Nagradni fond ATP čelendžera u Beogradu iznosi 132.280 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)