DIREKTOR ATP PROGOVORIO O NOVAKOVOJ ASOCIJACIJI: Igrači nisu u ništa boljoj poziciji

Novosti online

27. 04. 2021. u 17:34

DIREKTOR ATP-a Andrea Gaudenci govorio je o aktuelnim temama u svetu tenisa.

ДИРЕКТОР АТП ПРОГОВОРИО О НОВАКОВОЈ АСОЦИЈАЦИЈИ: Играчи нису у ништа бољој позицији

EPA-EFE/MARK CRISTINO

To su problemi uzrokovani pandemijom koronavirusa, zbog čega su igrači napravili i novo udruženje, PTPA.

Predmet razgovora u nedavnom intervjuu za "Tajms" bila je i podizanje jednog turnira na travi u rang Mastersa.

- Ne zaustavljamo se, uvek se radi na napretku i upravljanju krizama i problemima. Nalazimo se u periodu u kojem dosta menjamo; promenili smo u poslednjih 15 meseci više pravila nego u poslednjih 30 godina, kako u pogledu kalendara, tako i u pogledu novčanih nagrada, ranga...apsolutno svega. Ne možemo da pronađemo rešenje kao NBA, da igramo na jednom mestu. Sve zahteva ogroman napor, rekao je Gaudenci.

Najveći problem je ekonomski.

- Naš sport zavisi u najvećoj meri od prodaje karata. To je 45 ili 50 odsto ukupne zarade.

Prošle godine osnovana je još jedna Asocijacija tenisera (PTPA), na čijem je čelu Novak Đoković.

- Pomno pratim ovu temu otkako se pojavila. Znam kako se osećaju igrači, imam mnogo empatije prema njima. Ali iskreno, mislim da nisu u boljoj poziciji ni sa novim udruženjem. Čvrsto verujem, da ako želimo da naš sport raste, potrebna je saradnja svih igrača i turnira. Takođe razumem želju tenisera da mora da postoji veća transparentnost u pogledu finansiranja turnira.

Postoji ideja i o podizanju jednog ili dva turnira na travi na nivo Mastersa.

- Voleo bih da Kvins i Hale budu Mastersi. To sam predložio zainteresovanim stranam i rukovodstvu ATP-a. Sviđa mi se ideja o jakom Mastersu koji će prethoditi Vimbldonu. Imamo Grend slem na travi, ali nemamo Masters, tako da je to tema o kojoj će da se razgovara. To bi mogla da bude dobra prilika da se veliki događaj vrati u Veliku Britaniju, zaključio je Gaudenci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!