KORONA HAOS U SVETU TENISA: Novak je je drugi, a Federer 250. na svetu, ali je zaštićen "kao beli medved"

Novosti online

17. 05. 2021. u 10:40

Završetkom turnira u Rimu, događaju se promene i na listama koje objavljuje ATP.

КОРОНА ХАОС У СВЕТУ ТЕНИСА: Новак је је други, а Федерер 250. на свету, али је заштићен као бели медвед

Foto AP

Osim ATP liste, tu je i famozna lista za ATP trku, a ona odlično govori o tome koliko pojedini teniseri imaju koristi od aktuelnih pravila.

Novak Đoković je plasmanom u finale Rima sada na 2. mestu ATP trke, a najzanimljivija je situacija Rodžera Federera!

Slavni Švajcarac je u 2021. godini trenutno 250. teniser sveta, ali se na zvaničnoj ATP listi i ovog ponedeljka nalazi na osmom mestu!

To je moguće iz kombinacije dve odluke ATP-a. Prva se tiče prošlogodišnjih pravila koja se tiču zamrzavanja bodova tokom pandemije korona virusa, a ona su omogućila Federeru da ne gubi bodove tokom 2020. i 2021. godine uprkos tome što ne igra turnire.

Druga odluka je ona o takozvanom "zamrznutom renkingu", koji se povremeno omogućava teniserima koji odsustvuju sa ATP tura zbog povreda. Federer je od Australijan opan 2020. godine odigrao samo jedan turnir, pošto je u Dohi zabeležio jednu pobedu i jedan poraz. Federera ćemo ove nedelje gledati na ATP turniru u Ženevi.

Za to vreme, Đoković je prišao Stefanosu Cicipasu po pitanju ATP trke, jer zaostaje 190 bodova, a ova lista je vrlo važna jer će ona na kraju godine odlučivati ko je najbolji igrač u 2021. godini, a ne ATP lista. Zbog promena sistema bodovanja tokom pandemije, nije nemoguće da prvi na ATP listi na kraju godine ne bude prvi u ATP trci...

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

 

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S