FEDERER SE PREDAO: Ne pokušavam da budem kao Rafa i Novak

Novosti online

18. 05. 2021. u 14:23

RODžER Federer ovog utorka igra meč u Ženevi protiv Pabla Anduhara, a u najavi meča nije moglo da prođe bez pominjanja najvećih rivala.

ФЕДЕРЕР СЕ ПРЕДАО: Не покушавам да будем као Рафа и Новак

Rodžer Federer foto: AP

Najpre je objasnio u kakvom stanju dolazi u Švajcarsku.

„Dobro treniram, srećan sam zbog toga. Kada se vratite posle povrede uvek ste na drugačijem nivou od svih ostalih. Igrači su tamo, a ja sam trenutno ovde, tako da sam uzbuđen zbog povratka i na to treba da se fokusiram, a ne da pokušavam da budem na nivou kao Rafa i Novak, to nije razlog zašto igram u Ženevi“, istakao je Federer.

Zatim se osvrnuo na planove u sezoni.

„Kada ste u godinama teže je igrati 50, 80 ili 100 mečeva godišnje kao što sam nekada radio, tako da ste u drugačijoj poziciji, ali jedno je sigurno, i to sam očekivao, da dolaze mlađe generacije: Zverev, Rubljov, Medvedev, koji su sve bolji, što je i prirodno jer su sada iskusniji zbog grend slemova. U međuvremenu Rafa i Novak su i dalje na svojim pozicijama, tako da mislim da je tenis napredovao, a za mene će to biti dodatni izazov i motiv da povisim svoj nivo igre, ali od početka sam znao da neće biti lako, bez ozbira na odsustvo od tri meseca ili skoro godinu i po dana“, rekao je Federer.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S