AMBASADOR NORVEŠKE GOST GRADONAČELNIKA NOVOG SADA: Priprema za konferenciju o cirkularnoj ekonomiji
GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Norveške Jorn Jelstad razgovarali su danas u novosadskoj Gradskoj kući o organizaciji konferencije na temu cirkularne ekonomije, koja bi trebala da bude održana u septembru u četiri grada u Srbiji.
Tim projektom, čiji je pokrovitelj Nordijski savet ministara, našim lokalnim samoupravama biće predstavljeni primeri dobre prakse nordijskih zemalja kada je reč o nalaženju najboljih rešenja u oblastima klimatskih promena, efikasnijeg upravljanja otpadom, unapređenja reciklaže, smanjenja potrošnje sirovina i emisije zagađenja.
Prema rečima ambasadora Jelstada, predstojećim skupom biće postavljen temelj za dugoročnu saradnju između ambasada nordijskih zemalja, institucija, kompanija i eksperata sa lokalnim partnerima.
Preporučujemo
HTEO DA SKOČI U DUNAV: Policija sprečila tragediju na Mostu slobode u Novom Sadu
25. 05. 2021. u 13:25 >> 13:59
NOVO STANIŠTE ZA PTIĆE: Spašeno gnezdo sa polomljenog stabla u Novom Sadu
24. 05. 2021. u 15:23
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)