BANATSKO JAGNJE ZA GURMANE: Đakonije za sladokusce u Novom Sadu (FOTO)
FESTIVAL Ukusi Vojvodine u Limanskom parku u Novom Sadu, okupio je veliki broj gurmana i onih koji su se uželeli domaće kuhinje i specijaliteta spremljenih na starinski, tradicionalan način, kako su to nekada radile bake i prabake.
Na manifestaciji koja se peti put održava učestvovalo je oko 120 izlagača domaćih, tipično vojvođanskih kulinarskih specijaliteta, a Srednjobanatsku opštinu Sečanj predstavljale su žene iz udruženja Banatsko jagnje iz mesta Boka.
Rezanci sa makom, salčići sa pekmezom od dunja, kitnikezom, oblatne sa karamel filom, savijačice slane sa skorupom i slatke sa džemom od kajsija, samo su deo bogate ponude kulinarskih đakonija, koje su pripremile vredne domaćice iz Boke.
Preporučujemo
POLOŽEN KAMEN TEMELjAC ZA NOVI VRTIĆ: Ružić poručio da je Loznica primer dobre prakse
14. 09. 2021. u 22:35
KAKO SU EKSPLODIRALI PEJDžERI KOD GOTOVO 3.000 LjUDI? Postoje dve teorije, a jedna je posebno zastrašujuća
OKO 2.800 ljudi, među kojima i veliki broj pripadnika libanskog oružanog pokreta Hezbolah, koji podržava Iran, kao i lekari, povređeni su u utorak nakon što su im eksplodirali pejdžeri kojima su komunicirali.
17. 09. 2024. u 21:06
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste
KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.
21. 09. 2024. u 19:21
Komentari (0)