BANATSKO JAGNJE ZA GURMANE: Đakonije za sladokusce u Novom Sadu (FOTO)

B. Grujić

14. 09. 2021. u 22:48

FESTIVAL Ukusi Vojvodine u Limanskom parku u Novom Sadu, okupio je veliki broj gurmana i onih koji su se uželeli domaće kuhinje i specijaliteta spremljenih na starinski, tradicionalan način, kako su to nekada radile bake i prabake.

БАНАТСКО ЈАГЊЕ ЗА ГУРМАНЕ: Ђаконије за сладокусце у Новом Саду (ФОТО)

Foto: S. Mladenovski

Na manifestaciji koja se peti put održava učestvovalo je oko 120 izlagača domaćih, tipično vojvođanskih kulinarskih specijaliteta, a Srednjobanatsku opštinu Sečanj predstavljale su žene iz udruženja Banatsko jagnje iz mesta Boka. 

Rezanci sa makom, salčići sa pekmezom od dunja, kitnikezom, oblatne sa karamel filom, savijačice slane sa skorupom i slatke sa džemom od kajsija, samo su deo bogate ponude kulinarskih đakonija, koje su pripremile vredne domaćice iz Boke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S