PROFESORI I ĐACI ZAJEDNO U VINOGRADU: Obrali tonu i po grožđa
PROFESORI i učenici Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu ubrali su oko hiljadu i po kilograma grožđa sa 25 ari školskog vinograda.

Foto Poljoprivredno-veterinarska škola
Po povratku iz vinograda preradili su ga na električnom muljaču i proizveli vino i rakiju.
Bila je to jedinstvena prilika da teoriju pretvore u praksu i upoznaju se sa procesom prerade grožđa i pakovanja vina. Alkohol je namenjen za goste i reprezentaciju.

Foto Poljoprivredno-veterinarska škola
U berbi grožđa učestvovali su profesori koji imaju manjak časova, pa su angažovani na takozvanom jednosmenskom radu, u sklopu upravo formirane učeničke zadruge „Proizvodi Levča“.
Preporučujemo

DOBRA GODINA ZA VINA: Počela berba novog roda grožđa u trebinjskim vinogradima
18. 09. 2021. u 12:31

CEO ŠID TUGUJE ZA LEPOM MILANOM: Devojka (26) tragično preminula, danima se opraštaju od nje na društvenim mrežama
DEVOJKA Milana Mišić (26) iz Šida tragično je preminula 15. jula, a na večni počinak ispraćena je dva dana kasnije u pratnji neutešne porodice, prijatelja, rođaka i mnogobrojnih sugrađani koji se danima od nje opraštaju na društvenim mrežama.
27. 07. 2025. u 08:48

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)