ČAK OSAM POZORIŠTA NASTUPA ZA NAJMLAĐU PUBLIKU: Od sutra Festival pozorišnih predstava za decu i mlade u Kruševcu

S. Babović

14. 11. 2021. u 11:20

FESTIVAL pozorišnih predstava za decu i mlade "Mali Joakim" počinje sutra u Kruševačkom pozorištu i trajaće sve do 22. novembra.

ЧАК ОСАМ ПОЗОРИШТА НАСТУПА ЗА НАЈМЛАЂУ ПУБЛИКУ: Од сутра Фестивал позоришних представа за децу и младе у Крушевцу

FOTO: Kruševačko pozorište

Na repertoaru je osam predstava, koje će se igrati u dva dnevna termina od 17 do 19 sati. Cena karte za pojedinačnu predstavu iznosi 200 dinara, dok je za kupovinu festivalskog kompleta određen popust od 20 odsto.

Smotru otvara predstava domaćina, "Kapetan Džon Piplfoks", po tekstu Duška Radovića i u režiji Aleksandra Pejakovića.

Premijerom ove predstave otvorena je aktulena sezona u Kruševačkom pozorištu.

Kraljevačko pozorište predstavlja se dan kasnije sa Andersonovim komadom "Slavuj i kineski car", koji je dramatizovao i režirao Siniša Rakić. U sredu,17. novembra, nastupa Regionalno pozorište Novi Pazar sa predstavom "Pepeljuga" u režiji Biserke Kolevske, dok će Narodno pozorište Pirot nastupiti 18. novembra sa predstavom "Milica od pepela", po tekstu Valentine Velkov, u režiji Davida Alića.

Predstava "Bambi" po motivima istoimene bajke Feliksa Saltena, pred najmlađom publikom biće 19. novembra. Komad u izvođenju Pozorišta za decu Kragujevac režirao je Jakub Maksimov. Dan kasnije, Pozorište "Zoran Radmilović" iz Zaječara izvodi predstvau "Lepotica i zver" za koju tekst i režiju potpisuje Željko Hubač.

Takmičarski deo festivala završava se 21. novembra nastupom Narodnog pozorišta iz Leskovca sa predstavom "Pinokio", po tekstu i u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, a u ponedeljak, 22.novembra, u čast nagrađenih, Šabačko pozorište igraće predstavu "Čarobni pasulj" (dramatizacija i režija Cvetin Aničić).

BONUS VIDEO - Najbolji su kadrovi iza scene - snimanje filma o Tomi Zdravkoviću

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)